OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Οι προκλήσεις είναι «ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας»

19/07/2017 - 12:29
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προκλήσεις είναι «ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας»: την ευθεία αυτή απάντηση προς την Τουρκία έστειλε από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς από το Αιγαίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μια απάντηση που δίδεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων τόσο χθες όσο και σήμερα, καθώς από την άλλη πλευρά υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα Πρόεδρο πετά πάνω στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε περήφανος «για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου. Κορυφώνεται αυτή η πορεία εδώ, στην Παναγιά, το σημείο στο οποίο χτυπά η καρδιά των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Εδώ», συνέχισε ο Πρ. Παυλόπουλος, «είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε: Επιζητούμε την ειρήνη. Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», είναι το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας.

Αλλά, το μήνυμα έχει και συνέχεια. «Αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Και οι προϋποθέσεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ένα δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση, το οποίο εξαφανίζει τις γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν. Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη. Και το έχει αποδείξει στην Ιστορία», είπε ο Πρόεδρος.

«Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον.

Γιατί -κατέληξε ο Πρ. Παυλόπουλος- ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός. Αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς. Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’ αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Tags: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι Bergamini: Έγκριση από το ΚΥΣΕΑ για την διακρατική συμφωνία

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1963 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στο Ιράν μετά τη συνομιλία με τον Νετανιάχου: «Ο χρόνος τρέχει»

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο

Axios: Η Κούβα αγόρασε πάνω από 300 στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους

Νετανιάχου: «Επεκτείνουμε τον έλεγχό μας στην Γάζα – Είχα προειδοποιήσει για την απειλή των drones πριν 6 χρόνια»

Axios: Οι σύμβουλοι του Τραμπ ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να εισβάλλει στην Ταϊβάν τα επόμενα 5 χρόνια

Top News

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο, μετά το ατύχημα - «Χαμογελάω γιατί μου έχετε δώσει δύναμη»

YFSF - Η Ιουλία Καλλιμάνη συνάντησε τον «εαυτό της» στη σκηνή και αναφώνησε: «Καλέ εγώ»

Akylas: Οι νέες φωτογραφίες από την επιστροφή του και τα ευφάνταστα τραγούδια που ετοιμάζει για τους Έλληνες

Λένα Ζευγαρά: «Ησυχαστήριο για μένα είναι το χωριό όπου μεγάλωσα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert