OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Βίτσας: Ποιοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό

01/02/2016 - 20:19
Share on FacebookShare on Twitter

Οι πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό, υποστήριξε ο Αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την Δευτέρα 1/2/2016 από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε μονάδες της συμπρωτεύουσας ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε για το προσφυγικό και δήώσε:

«Το Σάββατο έγινε μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και αποφασίστηκε η ενεργότερη συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη δημιουργία των πέντε κέντρων υποδοχής και των κέντρων μετεγκατάστασης. Τα πρώτα κέντρα, το ένα θα γίνει σε στρατόπεδο στο Σχιστό κοντά στο Πέραμα και το άλλο στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο. Έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η συνολική προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και από πιο ισχυρή θέση να ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις και να πιέσουν, βεβαίως, και την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις. Ο τρόπος που θα γίνει είναι τα ήδη υπάρχοντα κτήρια να διαμορφωθούν, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν, όσους μπορέσουν να φιλοξενήσουν, από εκείνες τις προσφυγικές οικογένειες οι οποίες θα μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΜΕΡΥΠ, απευθυνόμενος στο προσωπικό του σχηματισμού, επισήμανε τη σημασία και το ρόλο που παίζει η διοικητική μέριμνα στη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους. Ευχαρίστησε το προσωπικό της ΜΕΡΥΠ για τη μεγάλη τους προσπάθεια «ώστε, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, να διατηρείτε το επίπεδο της ετοιμότητας πολύ υψηλό και να καλυτερεύει συνεχώς». Και σημείωσε: «Καταφέραμε να αντέξουμε και να αντέχουμε στις τεράστιες περικοπές. Ξέρουμε συγχρόνως, ότι το πρώτο και το κύριο που το κάνει αυτό είναι οι άνθρωποι, δηλαδή οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες, οι έφεδρο και το πολιτικό μας προσωπικό. Το ζητούμενο από δω και μπρος είναι να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε νέες περικοπές και να μπούμε σε μια διαδικασία ανάκαμψης. Η δική σας δουλειά, μας δίνει θάρρος και ελπίδα, μας δείχνει και μας ανοίγει δρόμους».

Ακολούθως επισκέφθηκε την ΕΛΒΟ, όπου είχε συνάντηση με το Σωματείων Εργαζομένων και μίλησε προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η ΕΛΒΟ, τόνισε, είναι ένα προνόμιο που έχει το ελληνικό κράτος, το οποίο, ωστόσο, στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, διαρκώς το απαξίωνε, με τελικό στόχο και επιδίωξη να οδηγήσει σε κλείσιμο συνολικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ο σημερινή κυβέρνηση, τόνισε, προσπαθεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να αναλάβει την εποπτεία της ΕΛΒΟ, που σήμερα έχει το Υπουργείο Οικονομικών και μέσα από αυτή να συνδράμει στην ανασυγκρότηση της επιχείρησης. Αυτό, όπως είπε ο ΑΝΥΕΘΑ, μπορεί να γίνει σε πρώτη φάση με διάφορα μικρά προγράμματα του Στρατού Ξηράς και ταυτόχρονα με ανοίγματα και σε στρατούς άλλων χωρών. Η υπόθεση της ΕΛΒΟ, πρόσθεσε, θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σημείωσε, είναι δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει η ΕΛΒΟ ανοιχτή. Και διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα αλλά και πολιτικά δυνατό, ώστε αυτό το διαμάντι της ελληνικής βιομηχανίας να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως ο βασικός στόχος είναι η ΕΛΒΟ να επανεκκινήσει και να αυξήσει τη δραστηριότητά της, διευκρινίζοντας πως για την κυβέρνηση η ΕΛΒΟ είναι ένα σοβαρό εργαλείο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έκανε γνωστό ακόμα πως σε αυτή τη φάση ολοκληρώνεται και η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική (ΕΑΒΣ) που θα είναι 15ετής και θα χωρίζεται σε τμήματα ανά 3ετία. Με την ΕΑΒΣ, σημείωσε, αντιστρέφουμε την πορεία των εταιρειών που έχουν σχέση με την αμυντική βιομηχανία που με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν, πήγαιναν για κλείσιμο και προσπαθούμε να τις ανασυγκροτήσουμε».  

Tags: ΑΝΥΕΘΑΒΙΤΣΑΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Ήττα Τραμπ στο Σικάγο: Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε «όχι» στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς

Ρωσία: Πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη θέλει να κατασκευάσει μέχρι το 2036 – Το σχέδιο της Roscosmos

Τουρκία: «Αποκεφαλίστηκε» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης – «Από τεχνική βλάβη έπεσε το αεροσκάφος τους» [vids, pics]

Μόσχα: Τρεις νεκροί από έκρηξη κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο στρατηγός Σαρβάροφ

Βορειοκορεάτες αιχμάλωτοι πολέμου στην Ουκρανία θέλουν να αποκτήσουν «νέα ζωή» στη Νότια Κορέα

Top News

Παχυσαρκία: «Πράσινο φως» από τον FDA για το πρώτο χάπι απώλειας βάρους

Οι Ρώσοι τρολάρουν με χριστουγεννιάτικο mood τους Ευρωπαίους - «Για όλα φταίει ο Πούτιν»

Γιώργος Καπουτζίδης για Δημήτρη Πετρόπουλο: «Είναι δικαιολογημένο το παράπονο του»

Μελίνα Ασλανίδου: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης δίνει τον αγώνα του, ελπίζω να υπάρχει δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert