OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Προβοκάτσια Spiegel με βίντεο του ΥΠΕΘΑ για τις αποζημιώσεις! Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ

13/05/2015 - 18:58
Share on FacebookShare on Twitter

“Κόλαση” με το βίντεο του ΥΠΕΘΑ που “παίζει” στους σταθμούς του μετρό για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσιάζει άλλο βίντεο που έχει προβληθεί σε εκδήλωση για τις αποζημιώσεις προσπαθώντας να προκαλέσει εντυπώσεις αρνητικές για τη Ελλάδα.

Το ΥΠΕΘΑ με ανακοίνωση του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου μιλά επί της ουσίας για προβοκάτσια .

Η αλήθεια είναι ότι το βίντεο που παρουσιάζει το περιοδικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που “παίζει” στο μετρό.

Η ανακοίνωση του Ησυχου:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει γύρω από το βίντεο που προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, καθώς, όπως πληροφορούμαστε κατατέθηκε και σχετική Ερώτηση από βουλευτές του κόμματος «Το Ποτάμι» προς τους υπουργούς Επικρατείας, Υποδομών, Ναυτιλίας – Τουρισμού και Εξωτερικών, θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
 
Ο όλος θόρυβος ξεκίνησε από κάποια δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, που στο μεταξύ πήρε διαστάσεις μετά από δημοσίευμα στο γερμανικό Speigel. Πρόκειται για μια διαστρέβλωση που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Είναι μια κατασκευή που πατάει σε λάθος ή ακόμα και ανύπαρκτα δεδομένα, όπως και παραποιημένα γεγονότα.
 

Πράγματι προβάλλεται βίντεο στις οθόνες του Μετρό και του Ηλεκτρικού, διάρκειας 50’’ (δευτερολέπτων) αλλά δεν είναι αυτό που επικαλούνται τα προαναφερόμενα μέσα και οι βουλευτές του κόμματος «Το Ποτάμι». Αυτό που αναπαράγουν, τόσο το γερμανικό Speigel όσο και ορισμένα ελληνικά μέσα, είναι μια κατασκευή άσχετη με αυτό που προβάλλεται.
 
Αυτό το βίντεο το οποίο παρουσιάζουν ότι τάχα παίζει στους σταθμούς του Μετρό, είναι μια συρραφή-μοντάζ  στιγμιότυπων από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2015 στην ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) υπό τον τίτλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ και με κεντρικό θέμα τις γερμανικές οφειλές, ωστόσο δεν είναι αυτό που προβάλλεται στους σταθμούς.
 
Η άλλη λαθροχειρία έχει να κάνει με το ποιοι είναι οι συντελεστές. Τόσο η εκδήλωση στη ΛΑΕΔ όσο και το βίντεο στους σταθμούς του Μετρό είναι ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με την στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών ως προς το τμήμα που αφορά την προβολή του βίντεο στους σταθμούς του Μετρό. 
 
Ως προς το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αλλά και του βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό:
 
Στο επίκεντρο βρίσκεται η διάσωση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού σε συνδυασμό με την αντιναζιστική-αντιφασιστική θωράκιση, των λαών της Ευρώπης και κυρίως της νέας γενιάς. Ως προς το θέμα των γερμανικών οφειλών, αυτό που αναδεικνύεται είναι πως πρόκειται, πριν απ’ όλα, για ζήτημα ηθικής τάξης και η όλη εκστρατεία αποσκοπεί στο να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος.
 
Σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, αντίθετα τον προσεγγίζει σαν συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό πως στην εκδήλωση που έγινε στις 27/4/15 συμμετείχαν και μίλησαν και διακεκριμένοι Γερμανοί, όπως ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» ο Wolfgang Gehrcke και ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο Βρέμης και ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων Christoph Schminck-Gustavus.
 
Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν πάνω από 50 πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών και ακόλουθοι άμυνας ξένων πρεσβειών στην Αθήνα. Επίσης παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν ζώντες αντιστασιακοί του αντιναζιστικού-αντιφασιστικού αγώνα, καθώς και το παιδί-σύμβολο του Διστόμου, ο Αργύρης Σφουντούρης.
 
Να σημειωθεί ακόμα πως οι φωνές υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων πληθαίνουν και μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Μάλιστα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, με πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα γερμανικών οφειλών.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΛΑΕΔ


Βίντεο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που… από stefanelonikitelo

Tags: SPIEGELΒΙΝΤΕΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Related Posts

Εθνικό Πλοίο
ΥΕΘΑ

Εθνικό Πλοίο: Θα εξυπηρετεί και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Συνάντηση Δένδια και Κικίλια

20/03/2026 - 19:44
Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

19/03/2026 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

Το Ιράν επιτέθηκε στην βάση Σαν Ντιέγκο Γκαρσία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό των επιχειρήσεων

Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ αναχαίτισαν ιρανικά drones και πυραύλους – Ισραηλινές επιδρομές σε Τεχεράνη και Βηρυτό

Η Ουκρανία εκτόξευσε 283 drones στη Ρωσία – Μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές από την έναρξη του πολέμου

Ποιός θα αποφασίσει για το τέλος του πολέμου ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν;

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert