“Πυρπολητής 2018”: Επίδειξη δύναμης με ταχύτητα και ακρίβεια από τη Δύναμη “Δ”

Εντυπωσιακά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

“Πυρπολητής 2018”: Επίδειξη δύναμης με ταχύτητα και ακρίβεια από τη Δύναμη “Δ”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίδειξη δύναμης με ταχύτητα και ακρίβεια από την επίλεκτη Ομάδα “Δ” που εξέπεμψε ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας προς πάσα κατεύθυνση, αποτέλεσε η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας “Πυρπολητής 2018”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Δωδεκάνησα, με κύριο σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδας. 

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα πολυσύνθετα στάδια και υψηλής επιχειρησιακής δυσκολίας στάδια της άσκησης. Οι ασκήσεις τύπου «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» διεξάγονται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση και αξιολόγηση της Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης Υψηλής Ετοιμότητας (Δύναμη «Δ»).

Τέτοιου είδους ασκήσεις πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της ετοιμότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων για την ανάληψη ενεργειών άμεσης αντίδρασης αντιμετώπισης ευρέος φάσματος επιχειρησιακών απαιτήσεων.
 


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

«Πρόκειται για ακήρυκτους πολέμους σε αθέατα πεδία μάχης, εξίσου καταστροφικοί που απαιτούν συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε στη συνέχεια