OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ρωσία – ΗΠΑ: Μάχη δι’ αντιπροσώπων στη Μαύρη Θάλασσα

17/06/2016 - 20:13
Share on FacebookShare on Twitter

Της Ελένης Παναγιώτου

 Η μάχη μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ φαίνεται οτι συνεχίζει να γίνεται δι’ αντιπροσώπων ακόμη και στην περιοχή της Μάυρης Θάλασσας.

Μετά απο μια όπως φαινόταν ομόφωνη απόφαση Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας για την ανάγκη μιας κοινής αποστολής του ΝΑΤΟ στην περιοχή , η Βουλγαρία… άλλαξε γνώμη ως προς την συμμετοχή της.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας εν’ όψη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, φαίνεται να βρίσκονται στα όρια αλλα οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως φαίνεται δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην απόφαση τους να αναπτύξουν μια ναυτική αποστολή στην περιοχή.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο πρακτορείο Reuters οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν την παρουσία της στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τις ρωσικές απειλές οτι το αντιτορπιλικο των ΗΠΑ που περιπολεί στην περιοχή υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Στις αρχές του μήνα το USS Porter εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με έντονες αντιδράσεις απο την Μόσχα. Η Τουρκία, όπως εχει ήδη γραψει το OnAlert.gr θέλει να μπλοκάρει την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο για να ενισχύσει μια νέα αποστολή στην Μαύρη Θάλασσα. Για να πετύχει τον στόχο εχει ως σύμμαχο την Ρουμανία και αναμένεται οι δύο χώρες να πιέσουν προς αυτη την κατεύθυνση κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον επόμενο μήνα.

Η αποφαση της Βουλγαρίας να μην συμμετάσχει έγινε ξαφνικά και σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ προς την έκπληξη της Ρουμανίας. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, επισκέφθηκε τη Βουλγαρία στις 15-16 Ιουνίου και συζήτησε την πρωτοβουλία, που όπως δήλωσε ειναι η πρακτική συνεργασία σε μια κοινή άσκηση και όχι μια ΝΑΤΟϊκή αρμαδα, τόσο με τον Βουλγαρο πρωθυπουργό Μποικο Μπορίσοφ όσο και με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Η αλλαγή γνώμης δείχνει οτι η χώρα πιθανώς να λύγισε στις ρωσικές πιέσεις όταν ο Μπορίσοφ δήλωσε ξαφνικά ότι “δεν θα ενταχθούν στο στόλο του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, γιατί η Μαύρη Θάλασσα θα πρέπει να είναι ένα μέρος για διακοπές και τουρίστες, όχι για πόλεμο”.

Στόχος του ΝΑΤΟ ειναι να αποτρέψει την επιθετικότητα και να κρατήσει τους θαλάσσιους διαδρόμους ανοιχτούς, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος του Ναυτικού Ray Mabus απο το κατάστρωμα του USS Mason, άλλο ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που βρίσκεται στη Μεσόγειο.

Ο κύριος λόγος που θα βρισκόμαστε εκει δήλωσε ο Mabus σχετικά με την Μαύρη Θάλασσα ειναι “για να αποτρέψουμε την πιθανή επιθετικότητα” προφανώς αναφερόμενος στη Ρωσία.

Απο την πλευρά τους οι Ρώσοι θεωρούν την στάση του ΝΑΤΟ αποσταθεροποιητική. «Εάν ληφθεί κάποια αποφάση για μια μόνιμη δύναμη [στη Μάυρη Θάλασσα], φυσικά και θα ήταν αποσταθεροποιητική, καθώς δεν ειναι θάλασσα του ΝΑΤΟ,» γραφουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις του ανώτερου αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Κέλιν.

Να σημειωθεί οτι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 η Ρωσία έχει δικό της στόλο στη Σεβαστούπολη.

Tags: ΗΠΑΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

TB3 Bayraktar: Η Ιταλία αγοράζει τουρκικά UAV – Θα επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο Cavour

Η Κομισιόν ενέκρινε πακέτο 1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

IDF: Έπληξε πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη που διοικείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Δένδιας: «Η είσοδος της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για την ύπαρξή μας» [vid]

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ: «Θα εξαφανίσουμε τις πετρελαιοπηγές τους και τη νήσο Χαργκ»

Συρία: Εκτεταμένη επίθεση drones στόχευσε βάσεις του στρατού στα σύνορα με το Ιράκ

Ο Ζελένσκι πρότεινε στη Ρωσία ενεργειακή κατάπαυση του πυρός λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ιράν: «Μη ρεαλιστικές, παράλογες και υπερβολικές οι προτάσεις των ΗΠΑ για ειρηνευτική συμφωνία»

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και πυκνό χιόνι στα ορεινά φέρνει η κακοκαιρία «Erminio» - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Μαρινέλλα: Βίντεο από την τελευταία πρόβα της σπουδαίας ερμηνεύτριας πριν τη μοιραία συναυλία στο Ηρώδειο

Στα Στενά του Ορμούζ «παίζεται» η επάρκεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο - Αγώνας δρόμου για να φτάσουν λιπάσματα στους παραγωγούς

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών - Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert