OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Στην Στρατιωτική Ακαδημία η σορός του Τσάβες

06/03/2013 - 10:42
Share on FacebookShare on Twitter
«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες». Με αυτά τα λόγια ο Νίκολας Μαντούρο, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και ο άνθρωπος που ο ίδιος ο Τσάβες είχε χρίσει διάδοχό του, ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν τις τελευταίες μέρες: την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Σχεδόν δυο χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ το είδες του καρκίνου από τον οποίο έπασχε. Υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις. Η τελευταία, τον Οκτώβριο στην Κούβα. Από την ημέρα που ανακοίνωσε, λίγο μετά τη νέα νίκη του στις εκλογές, πως αναχωρεί ξανά για την Αβάνα, κανείς δεν τον είδε. Άλλες φορές, προήδρευε ακόμη και σε υπουργικά συμβούλια από το νοσοκομείο. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση.

Μετά από δυο μήνες, ο δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τις κόρες του και επέστρεψε στην Βενεζουέλα για να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε μεγάλο μέρος του λαού της Βενεζουέλας. Ο Τσάβες ήταν αγαπητός και στο λαό (στην πλειοψηφία) και στο στράτευμα (κυρίως), γι’ αυτό και εκτός του 2002 όταν ανατράπηκε για μια μέρα, δεν είχε την τύχη άλλων ηγετών της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση κήρυξε επταήμερο πένθος και αναστέλλονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές δραστηριότητες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Καράκας.
Η κηδεία του, παρουσία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα.

«Η κηδεία και τα μεταθανάτια αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή» δήλωσε ο Χούα, χωρίς να όμως να διευκρινίζει εάν θα γίνει «Χριστιανική ταφή» του Τσάβες.

«Την Παρασκευή στις 10 π.μ.( ώρα Βενεζουέλας) , θα έχουμε την επίσημη τελετή στην Στρατιωτική Ακαδημία», είπε ο Χούα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς κρατών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην κηδεία του Τσάβες . «Εμείς θα παρέχουμε κάθε διοικητική μέριμνα για το πλήθος των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τον πατέρα τους, τον ελευθερωτή τους, τον προστάτη τους», πρόσθεσε.

Η διαδοχή…

Ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του τον Νικολάς Μαντούρο και τώρα που ο «κομαντάντε» δεν είναι στη ζωή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει το γενικό πρόσταγμα μέχρι να γίνουν οι νέες εκλογές. Ορίστηκαν να γίνουν σε 30 μέρες και ο Μαντούρο θα διεκδικήσει την ηγεσία, όπως ήθελε ο Τσάβες.

«Ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία ως πρόεδρος, και οι εκλογές θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 μέρες. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο κομμαντάντε Ούγκο Τσάβες », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χούα.

Μέχρι τότε, ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα, δήλωσε ο Μαντούρο.

Πηγή – newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο «κομαντάντε» Ούγκο Τσάβεζ – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΣΑΒΕΣ: Όταν ο «κόκκινος μπερές» στέκεται δίπλα στους πολίτες

Tags: ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΤΣΑΒΕΣ

Related Posts

Νετανιάχου - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

10/02/2026 - 16:35
Ισραήλ: «Τέλος» το πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού – Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την διάλυσή του
ΚΟΣΜΟΣ

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση

10/02/2026 - 15:32
UNIFIL
ΚΟΣΜΟΣ

UNIFIL: Η πλειοψηφία των κυανόκρανων θα αποχωρήσουν από τον Λίβανο έως τα μέσα του 2027

10/02/2026 - 13:48

Διαβάστε Επίσης

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα μαχητικών με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση

TRG-M10: Στα χέρια των snipers της ΔΕΠ τα νέα τυφέκια Ελεύθερου Σκοπευτή [pics]

Δαβάκης: Αφήνει ανοιχτή την αφαίρεση ιθαγένειας από τον σμήναρχο που κατηγορείται για κατασκοπεία

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα: 6 ιδέες για ρομαντικά δείπνα, brunch και staycation

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert