Στον αέρα τον Ιούνιο το εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων

Έναρξη πτήσεων τον Ιούνιο -αντί του Απριλίου που είχε ανακοινωθεί παλιότερα- προγραμματίζεται για το νέο του τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος ''Χούρκους'' (Hürkuş) .

Onalert Newsroom
Στον αέρα τον Ιούνιο το εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Έναρξη πτήσεων τον Ιούνιο -αντί του Απριλίου που είχε ανακοινωθεί παλιότερα- προγραμματίζεται για το νέο του τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος ”Χούρκους” (Hürkuş) .

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα  το αεροσκάφος ”Χουρκους”, που είναι το πρώτο αεροσκάφος για  βασική εκπαίδευση εγχώριας παραγωγής, προσδιόρισε με δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της  Ανώνυμος Εταιρείας Τουρκικής Αεροπορίας και Βιομηχανίας Διαστήματος (TUSAS) κ. Μουχαρρέμ Ντορτκασλί Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση βασικής εκπαίδευσης πιλότων. Το πρώτο πρωτότυπο Hürkuş θα φέρει προδιαγραφές πολιτικής χρήσης. Είναι κατασκευασμένο ακολουθώντας τα πρότυπα  EASA CS 23.Τα επόμενα  πρωτότυπα θα έχουν στρατιωτικά πρότυπα. Η τελευταία και πιο ανεπτυγμένη έκδοση του Hürkuş θα φέρουν όπλα στο μέλλον.

 Το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hürkuş ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006.  Το Hürkuş έχει αναλογικό και ψηφιακό πιλοτήριο με μια διάταξη καθισμάτων  για δύο μέλη του πληρώματος – πιλότος φοιτητής και ένας εκπαιδευτής. Οι Τούρκοι μηχανικοί δηλώνουν  πολύ περήφανοι για το πιλοτήριο, καθώς είναι αρκετά λεπτό για να σπάσει εύκολα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης  αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για να προστατεύσει τον πιλότο σε περίπτωση πρόσκρουσης πτηνών σε ταχύτητα  300 km / h. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “χάρτης” των τουρκικών ΕΔ, μετά από τις κρίσεις

61% κάτω οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια!

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα