OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Σχολή Ευελπίδων: Τι περιστατικό καταδικάζει ο Σύλλογος της σχολής

23/03/2017 - 10:52
Share on FacebookShare on Twitter

Απίστευτο περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωση της ο Συλλόγος Διδακτικού – Ερευνητικού προσωπικού της Σχολής Ευελπίδων στις 21 Μαρτίου 2017. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δύο μέλη ΔΕΠ της σχολής διαφώνησαν έντονα στις 31 Ιανουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια ακαδημαϊκής συνέλευσης. O διαπληκτισμός οδήγησε και σε μήνυση με αποτέλεσμα την παρέμβαση αστυνομίας στη Σχολή. Ο Σύλλογος τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά βίας δεν συνάδουν με την εικόνα της σχολής και την ακαδημαϊκή δεοντολογία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την τελευταία περίοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, που δεν τιμούν την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες των περιστατικών από αρμόδιους φορείς, αλλά και αρνητικά δημοσιεύματα για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με στόχο τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Ανάλογα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως με αφορμή περιστατικό που συνέβη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (ΑΣ), και το οποίο αφορά σε λεκτική προστριβή ανάμεσα σε δυο συναδέλφους μέλη ΔΕΠ.

Το περιστατικό ξεκίνησε με εκατέρωθεν διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και συνεχίστηκε με μεταξύ τους διαπληκτισμό.
Παρά το έντονο ύφος δεν ακούστηκαν ύβρεις. Ένας εκ των δυο συναδέλφων θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και ζήτησε από τον άλλο να μην φύγει από το χώρο της Σχολής, γιατί θα κινούσε τη διαδικασία του αυτοφώρου, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του.

Πράγματι, μετά από λίγο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε και παρέμεινε στην είσοδο της Σχολής περιπολικό της αστυνομίας.
Η απειλή μηνύσεων με αφορμή έντονες διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και λεκτικούς διαπληκτισμούς, η κλήση και η παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο της Σχολής μετά την λήξη της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης φαντάζει πρωτοφανής και δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος.

Επιπλέον, ο σεβασμός στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στα πρόσωπα που το απαρτίζουν δεν προέρχεται από καμία μορφή εκφοβισμού και εξαναγκασμού.

Η λειτουργία της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (το αντίστοιχο της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος) δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με αστυνομικούς όρους και κάτω από τη σκιά απειλούμενων μηνύσεων.

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αυτά, τα οποία απάδουν προς κάθε έννοια ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ασφαλώς πλήττουν το κύρος και την έξωθεν εικόνα της Σ.Σ.Ε.

Με την ευκαιρία αυτή, υπογραμμίζεται ότι, βάσει του νόμου περί ΑΣΕΙ, η ΣΣΕ είναι ισότιμη με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης θεμελιακών παραμέτρων που εντάσσουν τη Σχολή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, υποβαθμίζει τη Σχολή σε φορέα μεταλυκειακών σπουδών, και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Το συμφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας την στιγμή αυτή απαιτεί την ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας μιας Σχολής με ιστορία, προσφορά και κύρος δύο αιώνων.
 

Mε πληροφορίες από www.posdep.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Tags: ΕΥΕΛΠΙΔΩΝΣΣΕΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Ζελένσκι: «Κάποια σχέδια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία είναι έτοιμα – Ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει να σκοτώνει»

C295: Η Ισπανία παρήγγειλε επιπλέον 18 αεροσκάφη από την Airbus, σε διαμόρφωση μεταγωγικού

Ισραήλ: Παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

Γερμανία: Πρόστιμο σε όσους προσπαθήσουν να αποφύγουν τις νέες διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή σχεδόν 3.000 αιχμαλώτων

Κίνα: Καταγγέλλει την υποκρισία των ΗΠΑ για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Κοινωνικός τουρισμός: Χειμερινές διακοπές με voucher έως και 12 διανυκτερέυσεις

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert