OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

Ταξιαρχία Διαβιβάσεων: Το νευρικό σύστημα του Στρατού Ξηράς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

02/10/2018 - 07:00
Share on FacebookShare on Twitter

Το όπλο των Διαβιβάσεων είναι αυτό που εξασφαλίζει τις επικοινωνιακές ανάγκες του Στρατού, αρχικά με την χρήση απλών καλωδίων και τηλεφωνικών συσκευών. Ενώ με τη πάροδο των ετών, η εξέλιξη του μας επιτρέπει μέχρι και τη διεξαγωγή Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και την επιτήρηση του πεδίου της μάχης με ηλεκτρονικά μέσα.

«Η Ταξιαρχία υποστηρίζει το σύστημα διοίκησης και ελέγχου του Γ’ Σώματος Στρατού στην περιοχή ευθύνης του. Στο διεθνές με την CIS υποστήριξη του NRDC-GR στην παρούσα θέση του, αλλά και οπουδήποτε αυτό απαιτηθεί να αναπτυχθεί. Πιστεύουμε ότι στο σύγχρονο πεδίο της μάχης εκτός από την ισχύ πυρός, καθοριστικό παράγοντας νίκης θα αποτελέσει και η ισχύς της ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής, την οποία διαχειριζόμαστε κατά άριστο τρόπο.», αναφέρει ο Ταξίαρχος Φανιός Νικόλαος, διοικητής της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, στην εκπομπή «ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ».


Από την άσκηση Trident Jaguar 2018

«Αξιοπιστία, ταχύτητα, ασφάλεια είναι οι λέξεις-κλειδιά, οι κανόνες στους οποίους τηρούμε στην ανάπτυξη και λειτουργία των μέσων και επικοινωνιών», δηλώνει ο Αρχιλοχίας Βασιλειάδης Παναγιώτης – διμοιρίτης του Λόχου Επικοινωνιών του 490 Τάγματος Διαβιβάσεων.

Τα πλέον υπερσύγχρονα επικοινωνιακά συστήματα αποτελούν το οπλοστάσιο της ταξιαρχίας διαβιβάσεων του NRDC-GR, που διαθέτει ο ελληνικός στρατός.

Τα Ταξιαρχία έχει εξασφαλίσει ένα πλέγμα επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων οπουδήποτε απαιτηθεί και μάλιστα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει καμία τηλεπικοινωνιακή υποδομή, αναφέρει ο Ταγματάρχης Ζυγούρης Κωνσταντίνος, υποδιοικητής του 490 Τάγματος Διαβιβάσεων.

Ο χειρισμός των πολύπλοκων ηλεκτρονικών συστημάτων, απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και τεχνογνωσία.

Η Λοχαγός Κομελίδου Νικολέττα, αξιωματικός 3ου Γραφείου του 489 Τάγματος Διαβιβάσεων αναφέρει ότι «Είμαστε σε θέση σε ελάχιστο χρόνο να αναπτύξουμε πλήρες κέντρο επικοινωνιών επιπέδου Σώματος, οπουδήποτε απαιτηθεί.»
Το προσωπικό της ταξιαρχίας, καθημερινά δίνει εξετάσεις για να αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των συστημάτων και επιτυγχάνει την αδιάλειπτη λειτουργία τους.

«Πράττουμε πολύ περισσότερα από το να βρισκόμαστε πίσω από ένα σταθμό ασυρμάτου ή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελούμε καθοριστικό παράγοντα στη διάθεση της ιεραρχίας μας για την μετάδοση και επέκταση της θέλησης της», θα τονίσει ο Ταξίαρχος Φανιός.

Οι Διαβιβάσεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένα καταλυτικό σημείο του στρατεύματος, καθώς μέσω αυτών εξασφαλίζονται όλες οι επικοινωνίες του Στρατού Ξηράς, αφού έντονη και καθοριστική είναι η συμμετοχή τους στην επιτυχή διεύθυνση και διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

 

Πηγή ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ
Tags: ΓΕΣΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Related Posts

ΓΕΣ
ΓΕΣ

«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά και μένα»: Το βίντεο – πρόσκληση του ΓΕΣ για την εθελοντική στράτευση γυναικών

11/03/2026 - 15:56
ΣΜΥ
ΓΕΣ

ΣΜΥ: Εντυπωσιακές εικόνες από τη χειμερινή εκπαίδευση – διαβίωση

22/02/2026 - 14:52
Σχολείο Τακτικής Σχεδίασης Χερσαίων Επιχειρήσεων
ΓΕΣ

ΣΠΣΞ: Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Τακτικής Σχεδίασης Χερσαίων Επιχειρήσεων με συμμετοχή 7 χωρών [pics]

21/02/2026 - 16:26

Διαβάστε Επίσης

«Χειρουργικά πλήγματα» των IDF εναντίον μελών της δύναμης Basij σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη [vids]

«ΑΡΙΑΔΝΗ 26»: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ιράν: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Ο Τραμπ τα «χώνει» στο NATO: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός στο Ιράν»

Η Γερμανία «πρόθυμη» να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – «Δεν είμαστε ουδέτεροι»

IDF: «Πλήξαμε αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου «πανηγυρίζει» για την «εξόντωση» του Λαριτζάνι: «Ευκαιρία για τους Ιρανούς να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους»

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε κορυφαίος αξιωματούχος του Τραμπ λόγω του πολέμου στο Ιράν – «Δεν ήταν απειλή για εμάς, μας πίεσε το Ισραήλ»

Top News

Ανδρέας Μαυρομμάτης: Αντίο στον chef που καθιέρωσε την ελληνική κουζίνα στο Παρίσι

Live «επίθεση» του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου στον Πέτρο Κουσουλό: «Είσαι πολύ μικρός να με πιάνεις στο στόμα σου»

Έλενα Μακρή Λυμπέρη για τον Αντώνη Λυμπέρη: Λέω "αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου, τελείωνε"

Γιώργος Τράγκας: Απολογήθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος η χήρα του, Μαρία Καρρά - Αφέθηκε ελεύθερη με έναν όρο και εγγύηση 100.000 ευρώ 

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert