OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Θέμα για το αντιρατσιστικό έθεσε ο Ερντογάν που επιμένει στα δύο κράτη στην Κύπρο

05/09/2014 - 15:13
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος προέδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ενημέρωση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο ειναι νόμος του ελληνικού κράτους και προβλέπει κυρώσεις για όσους αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και τη Σφαγή της Μικράς Ασίας (διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο – Έβαλαν στο αντιρατσιστικό τις Γενοκτονίες των Ποντίων και της Μικράς Ασίας). Την ενημέρωση την ζήτησε απο τον έλληνα πρωθυπουργό και χωρίς αμφιβολία το θέμα αυτο επιβάρυνε το κλίμα των συνομιλιών.

Τις πάγιες θέσεις της χώρας πρόβαλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ.
Στη συνάντηση που διήρκεσε 50 λέπτά και έγινε σε καλό κλίμα μετείχε από ελληνικής πλευράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυβερνητική εκπρόσπωος, Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου και τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σινιρλίογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθναικού Πρακτορεέιου, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος για τη συνάντηση και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι το τηλεφώνημα με το οποίο τον συνεχάρη για την εκλογή του, ήταν από τα πρώτα που δέχθηκε.

Ξεκινώντας, ο κ. Ερντογάν είπε ότι είμαστε φίλοι και γείτονες και πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας υπέρ της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στον κ. Ερντογάν ότι δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας. Έκανε ειδική αναφορά στις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε τον κ. Ερντογάν να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή.

Για την Κύπρο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη- Έρογλου. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπενθύμισε δε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός, στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δυναμιτίζουν τις συνομιλίες και υποσκάπτουν την προοπτική εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Λοιπόν κ. Πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς».

Ο Τ. Ερντογάν ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

Παρέμβαση Αλβανού πρωθυπουργού- Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά

Ενδιαφέρον όμως έχει και η τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώπιον της Ολομέλειας των αρχηγών κρατών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην οποία μεταξύ άλλων, ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς την ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του, είχε σύντομη συνομιλία με τον Καναδό πρωθυπουργό, καθώς και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Αποκαλύπτεται η »κουτοπονηριά» Ερντογάν!

«Κουτοπονηριές» Ερντογάν λίγη ώρα πριν την συνάντηση με Σαμαρά

Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στην συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου Ερντογάν – Ποιοι είναι στον «στενό πυρήνα» του

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΝΑΤΟΟΥΑΛΙΑΣΑΜΑΡΑΣΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ

Related Posts

Patriot - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Επαναλαμβανόμενη αντίδραση για το Patriot στην Κάρπαθο και τα F-16 στη Λήμνο

12/03/2026 - 12:42
παραβιάσεις - CN-235
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό CN-235 κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ συστήματα του NATO προστατεύουν την ανατολική Τουρκία

10/03/2026 - 17:41
F-16 - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία δείχνει την ενόχλησή της και «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη για παραβιάσεις στο Αιγαίο

05/03/2026 - 18:40

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ σε Λίβανο: «Αν δεν περιορίσετε τη Χεζμπολάχ θα το κάνουμε εμείς με χερσαία επέμβαση»

Ιράν: Απειλεί «να εγκαταλείψει κάθε αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση επίθεσης κατά των ιρανικών νησιών στον Κόλπο

Ισραήλ: «Χτυπήσαμε κρίσιμη πυρηνική εγκατάσταση όπου το Ιράν έκανε απόρρητες δοκιμές» [pics]

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου – Στοχοθετήθηκαν και εγκαταστάσεις της Gazprom

Τουρκία: Επαναλαμβανόμενη αντίδραση για το Patriot στην Κάρπαθο και τα F-16 στη Λήμνο

Αποκλειστικό: Εξοπλιστική «καταιγίδα» στη Βουλή – Θόλος αεράμυνας, αναβάθμιση F-16 Block 50, έργα για F-35, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ και FOS για C-27

CENTCOM: «Στάχτη» έγιναν C-130, Il-76 και P-3 Orion του Ιράν – Πλάνα από τις επιθέσεις των ΗΠΑ [vid]

Ισραήλ: Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ μετά από προειδοποίηση για ιρανικούς πυραύλους

Top News

Έρχεται εξοπλιστική «καταιγίδα» στις Ένοπλες Δυνάμεις - Θόλος αεράμυνας, αναβάθμιση F-16 και εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ

Μπραντ Πιτ: Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα σε ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη για την ταινία «The Riders»

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι χαρακτήρας ισοπεδωτικός, η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο

Γιώργος Λιάγκας για χωρισμό «βόμβα» στην ελληνική showbiz: Θα είναι η είδηση της εκατονταετίας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert