OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Την «κολοκυθιά» παίζουν με τις διευκολύνσεις στα δάνεια στρατιωτικών!

16/09/2013 - 13:09
Share on FacebookShare on Twitter
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μεικτής επιτροπής του ΥΠΕΘΑ, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά μετά από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Γερμανίδης, Ευγενία Ουζουνίδου και Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως, εξάλλου, κάνει γνωστό η κ. Γεννηματά, «στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΥΠΕΘΑ, έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Επίσης στους ίδιους άξονες δράσεων και πολιτικής, έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης και διακανονισμού οφειλών, τους όρους αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Στην αναφορά της ωστόσο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνει ότι ενώ τους πρώτους μήνες του 2013 έγινε γνωστό ότι συστήνεται μεικτή Επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα των στρατιωτικών δανειοληπτών, μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής.

Στην ίδια αναφορά γίνεται γνωστό ότι η Ένωση ενημερώθηκε από στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια ότι το τελευταίο διάστημα δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής καθώς και άνευ προηγουμένου οχλήσεις από εταιρείες ενημερώσεως οφειλών εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει.

Tags: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΔΑΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΥΠΕΘΑ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert