OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τι πυραύλους πουλάνε στον «τρομοκράτη Ερντογάν» οι ΗΠΑ

16/08/2014 - 23:41
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Μπορεί ο Ερντογάν να παρουσιάζεται ότι μιλά με «παγκόσμιους τρομοκράτες» ωστόσο όπλα από τις ΗΠΑ ακόμη παίρνει.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για την πώληση στην Τουρκία, προηγμένων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς αέρος- αέρος (AIM-120C-7 AMRAAM) μετά πλήρους »πακέτου» υποστήριξης (ανταλλακτικών, εκπαίδευσης και υποστηρικτικών υπηρεσιών  ) με εκτιμώμενο κόστος περίπου 320 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS). Η Τουρκία είχε ζητήσει από την αμερικανική  αμυντική εταιρεία Raytheon 145 πυραύλους λόγω του αυξημένου ρίσκου που αντιμετωπίζει η χώρα στην περιοχή, γράφει σήμερα η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα  Hurriyet Daily News. 
Ο Οργανισμός  Συνεργασίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (DSCA), την 11η Αυγούστου 2014, εξέδωσε την απαιτούμενη κοινοποίηση πώλησης στο Κογκρέσο (/www.dsca.mil)

Σύμφωνα με την κοινοποίηση αυτή της DSCA, η κυβέρνηση της Τουρκίας αιτήθηκε την πώληση 145 καθοδηγούμενων, αέρος-αέρος, μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων (AMRAAM), 10 τμημάτων καθοδήγησης πυραύλων και 40 εκτοξευτών LAU-129, κάνιστρα μεταφοράς, υποστηρικτικό εξοπλισμό, εγχειρίδια και τεχνική βιβλιογραφία, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση προσωπικού, εξοπλισμό ελέγχων, υποστήριξη από τον ανάδοχο Raytheon και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μηχανολογική και τεχνική υποστήριξη και άλλα συναφή στοιχεία υποστήριξης.

Η DSCA στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί να αποκτήσει του πυραύλους με σκοπό των εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της, το οποίο θα υποστηρίξει τις ανάγκες αεροπορικής άμυνας και θα βελτιώσει την διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ – μια σχεδόν πάγια διατύπωση για πωλήσεις σε συμμαχικές χώρες μαζί με την – αφορώσα και την Ελλάδα – επισήμανση ότι «η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και η υποστήριξη δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή».Οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής ΠΑ (και στο μέλλον στα αεροσκάφη F-35) και θα διατηρήσουν την ικανότητα της τουρκικής ΠΑ στην αέρος-αέρος προστασία της εκτεταμένης ακτογραμμής και συνόρων της  χώρας από τις μελλοντικές απειλές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, αυτό το είδος της την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού σε μια συμμαχική χώρα πραγματοποιείται αυτόματα, εκτός εάν τουλάχιστον ένας γερουσιαστής εκφράσει  επίσημα μια αντίρρηση για την πώληση εντός δύο εβδομάδων μετά την κοινοποίηση της DSCA.Ωστόσο κατα την εφημερίδα δεν αναμένεται να υπάρχει τέτοια αντιρρηση σε αυτή την περίπτωση και προέχει, λέει,  η ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο πρόεδρος που μιλά με τρομοκράτες – ΒΙΝΤΕΟ φωτιά για τον Τούρκο πρόεδρο


Στις απειλές κατά Τουρκίας ο Γκιουλέν στο «Κόκκινο Βιβλίο» της Άγκυρας

Διάδοχος Ερντογάν ο Νταβούτογλου;

Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΕΡΝΤΟΓΑΝΗΠΑΠΥΡΑΥΛΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert