OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Το «κραχ» στην Εθνική Άμυνα και η ευθύνη των Αρχηγών

09/12/2014 - 22:08
Share on FacebookShare on Twitter

Η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπέρασε το 12% ,μετά από τις ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πτώση χαρακτηρίστηκε όχι άδικα ως κραχ! Ήταν η μεγαλύτερη πτώση από το 1987.

Πολλά θα ζήσουμε,θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε την προσεχή περίοδο της “πολιτικής αναταραχής”. Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει η χώρα ,ούτε γι΄ αστείο είναι ένα “κραχ στην Άμυνα”. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει οι “πολιτικοί μονομάχοι” με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ότι σ΄ αυτό τον τομέα η κρατική μηχανή δεν θα κάνει ούτε λεπτό “κράττει”,αλλά θα είναι διαρκώς στο “πρόσω ολοταχώς”.

Τους τελευταίους μήνες της θητείας Αβραμόπουλου αρκετά πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Ορισμένα σημαντικά θέματα δρομολογήθηκαν . Δεν είναι αρκετά. Χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν και γρήγορα. Η πολιτική αντιπαράθεση που αναμένεται σκληρή δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη .

Το λέμε γιατί ακόμη και πριν από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, είχαν αρχίσει να διατυπώνονται …γκρίνιες για τα αυτονόητα. Βουλευτής αριστερών πεποιθήσεων,ανεξάρτητος πλέον με καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή, εξέφρασε την απορία του γιατί πρέπει τώρα να προμηθευτούμε βλήματα για τα πανάκριβα ,ολοκαίνουργια αλλά …άοπλα Leopard! Μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές μάλιστα έκανε την απορία του …ερώτηση στην Βουλή. Δεν γνωρίζουμε τι θα του απαντήσει η πολιτική ηγεσία αλλά ο ίδιος κι όσοι συνυπέγραψαν την ερώτηση αποδεικνύουν απλά με πόση προχειρότητα και πόσο ανεύθυνα αντιμετωπίζονται τα θέματα της Εθνικής Άμυνας.

Το επόμενο δίμηνο -τουλάχιστον- η χώρα θα βρίσκεται σε κλίμα “πολιτικής έξαρσης”. Ακόμη κι αν παρά τα προγνωστικά εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή τα “πολιτικά πνεύματα” δεν αναμένεται να ηρεμήσουν. Γι΄ αυτό και η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να καταλάβει ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνει για να κρατά σε …επαφή με την πραγματικότητα τους πολιτικούς της προϊσταμένους είναι πολύ μεγαλύτερες. Απαλλαγμένοι έστω και πρόσκαιρα από το άγχος των αλλαγών οι Αρχηγοί θα πρέπει να έχουν την διαρκή αγωνία να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα προς επίλυση ,να μην τα υποβαθμίζουν και τα υποτιμούν προς χάριν της “ηρεμίας των πολιτικών προϊσταμένων”. Οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν σε τέτοιες περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας μας είναι γνωστοί . Και γι΄ αυτό το λόγο δεν θα γίνει δεκτή η οποιαδήποτε δικαιολογία, αν κάτι πάει στραβά.

Το “κραχ” στο Χρηματιστήριο μπορούμε και να τ΄ αντέξουμε. Το “κραχ” στην Άμυνα της χώρας όμως όχι.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι Αρχηγοί ανησυχούν και ποιοι χάρηκαν με τις πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εκλογών

Οι κάλπες ,οι κρίσεις, οι κίνδυνοι και η «προφητεία» Δένδια για τις εξελίξεις

Tags: ΑΡΧΗΓΟΙΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΕΚΛΟΓΕΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ στη σύνοδο του NATO

12/02/2026 - 13:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος – Οι αναφορές σε «Ασπίδα του Αχιλλέα», «Κένταυρο», Belharra και F-35 [vid]

11/02/2026 - 11:43
Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert