OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το Λιμενικό παρέλαβε 45 νέα περιπολικά οχήματα

08/08/2014 - 00:03
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παραλαβής των σαράντα πέντε (45) νέων περιπολικών οχημάτων που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου, παρουσία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της NISSAN– ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, Νίκου Θεοχαράκη.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης, την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά. Τα συγκεκριμένα περιπολικά οχήματα, που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο της αστυνόμευσης του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στην οργανική δύναμη των Λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Σημειώνεται ότι η αγορά των περιπολικών ολοκληρώθηκε μετά από αποτελεσματική απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Πρόκειται για οχήματα μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4×4 που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, ενώ είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με κινητήριους τροχούς τύπου All Mode 4×4 / 2WD και φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια, αφού επιθεώρησε τους χώρους της Βάσης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητα της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Συγχρόνως, συνομίλησε με όλο τα στελέχη της για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητες εξοπλισμού της βάσης. Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν την επισκευαστική βάση.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα την επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος, ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τομέα, που διατηρείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το έργο της Επισκευαστικής Βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια.
Σήμερα, παράλληλα, παραλάβαμε ακόμη σαράντα πέντε (45) νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας και, κυρίως, σε εκείνες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση.
Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης Ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα».

Διαβάστε ακόμη:


Συλλήψεις μεταναστών και στα Ίμια


Φαρμακονήσι: Να ανοίξει ο φάκελος ζητούν συγγενείς των θυμάτων


Ελλάδα: Αναμένονται Ορδές Προσφύγων από τη Μέση Ανατολή

Tags: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟΟΧΗΜΑΤΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις ΗΠΑ: Σειρά συναντήσεων με στελέχη εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην αμυντική καινοτομία [vid]

17/06/2026 - 20:01
Super Puma
ΓΕΑ

Super Puma: Πλάνα από αποστολή MEDEVAC της 384ης Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης στη Γαύδο [vid]

17/06/2026 - 11:08
Α/ΓΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην Κύπρο ο Α/ΓΕΣ Κωστίδης: Επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ και συναντήθηκε με τον Βασίλη Πάλμα [pics]

17/06/2026 - 09:28

Διαβάστε Επίσης

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν το μνημόνιο κατανόησης με το Ιράν – Το πλήρες κείμενο και τα 14 σημεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διπλωματικές «επαφές» με το Κρεμλίνο τις τελευταίες εβδομάδες

Ο Δένδιας στις ΗΠΑ: Σειρά συναντήσεων με στελέχη εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην αμυντική καινοτομία [vid]

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Top News

Δωδεκαθεϊστές: Οι τελετές, οι πιστοί και το «ιερό» ταμείο - «Ένιωσα την ανάγκη να γίνω ιέρεια»

Δούκας κατά Διαμαντοπούλου: Τα εύσημα στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν εκφράζουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Δούκας κατά Διαμαντοπούλου: Τα εύσημα στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν εκφράζουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Mad VMA 2026: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και η εκρηκτική έναρξη με Akyla και Marseaux

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert