28η Οκτωβρίου: Τι είπαν μετά την παρέλαση ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πάνος Καμμένος

 Μετά το πέρας της Παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:

Εορτάζουμε και πάλι Εδώ στη Θεσσαλονίκη στην καρδιά της Μακεδονίας μας την επέτειο του μεγαλειώδους Όχι της 28ης Οκτωβρίου 1940. Διερωτώνται πολλοί ακόμα, γιατί εμείς οι Έλληνες γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ. Την απάντηση διαχρονικώς διδακτική για το έπος των Ελλήνων την έχει δώσει ο Αντρέ Μαλρό σε αυτό το μνημειώδη λόγο του κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης.

Είχε πει τότε ο Μαλρό ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ο λαός της Ελευθερίας. Αφού για εμάς η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων και η ιστορία μας είναι ένας διαρκής αγώνας για ανεξαρτησία. Το ΟΧΙ άλλωστε το είχε πει στην εθνεγερσία του 1821 το Μεσολόγγι και πρώτοι το πρόφεραν η Αντιγόνη και ο Προμηθέας.

Αυτή είναι η παράδοσή μας, η μεγάλη κληρονομιά μας και με αυτήν πρέπει να υπερασπιστούμε το λαό μας και την παρτίδα μας και να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση καθώς και τη μεγάλη παρακμή και με αυτή την κληρονομιά πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Με αυτή την κληρονομιά πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στην διεθνή σκηνή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και να βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή ένωση να λύσει και τα δικά της προβλήματα, μέσα από την αναστήλωση των αρχών και των αξιών πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Δείτε την πλήρη δήλωση: 

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου:

Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Τοπους αρχηγούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες, γιατί μέρα νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο προασπίζονται την εθνική κυριαρχία της χώρας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Με υψηλό ηθικό, με θαβιά πίστη στην πατρίδα, ο Ελληνικός λαός σήμερα στην παρέλαση της εθνικής μας εορτής αγκάλιασε για ακόμα μια φορά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είμαι περήφανος σαν πολιτικός προϊστάμενος. Είμαι περήφανος για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των ΕΔ, οι οποίοι παρόλο που έχουν υποστεί με την οικονομική κρίση μια σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους συνεχίζουν με υψηλότατο ηθικό και επαγγελματισμό να προασπίζουν την πατρίδα μας.