OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής τρίτη χώρα

01/04/2016 - 12:07
Share on FacebookShare on Twitter

H Amnesty International κατηγορεί την Τουρκία ότι από τον Ιανουάριο στέλνει συστηματικά πίσω στη Συρία με τη βία πρόσφυγες χωρίς να έχουν κάνει αίτηση για άσυλο. Τσεσμέ, Ντικιλί και Κήποι τα σημεία επαναπροωθήσεων.

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των επαναπροωθήσεων προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, η Διεθνής Αμνηστία εγείρει σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Αγκύρας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τους τελευταίους μήνες καθημερινά εξαναγκάζει Σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στην χώρα τους παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

«Ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά»

Σύμφωνα με έκθεση της διεθνούς οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βγαίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας στο Βερολίνο ο ακριβής αριθμός των αναγκαστικών επαναπροωθήσεων δεν είναι γνωστός, υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες. «Σε μια περίπτωση η Άγκυρα επαναπροώθησε με τη βία τρία παιδιά χωρίς γονείς στη Συρία, σε μια άλλη περίπτωση μια γυναίκα οκτώ μηνών έγκυο», αναφέρει η Μαρί Λούκας, εμπειρογνώμων της οργάνωσης για την Τουρκία. «Άνδρες, γυναίκες, παιδιά σε ομάδες των εκατό στέλνονται πίσω στη Συρία».

Έρευνες στα νότια σύνορα της χώρας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής τρίτη χώρα, αναφέρεται στην έκθεση. Τα κράτη – μέλη της ΕΕ οφείλουν να ζητήσουν από την Τουρκία να εγγυηθεί την προστασία στους πρόσφυγες και να σταματήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέχρι τότε η ΕΕ δεν θα πρέπει να επαναπροωθεί χωρίς ενδοιασμούς πρόσφυγες από την Ελλάδα προς την Τουρκία, αναφέρεται στην έκθεση της Amnesty International.

«Τιμωρούνται 3 φορές»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, οι παραλιακές τουρκικές πόλεις πόλεις Τσεσμέ και Ντικιλί, απέναντι από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, θα δεχθούν τους πρώτους 500 πρόσφυγες από την Ελλάδα. Πρόκειται για Σύρους, Πακιστανούς και Αφγανούς που δεν έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. Το τρίτο σημείο επαναπροώθησης βρίσκεται στον Έβρο, στη μεθοριακή διάβαση Κήποι – Ipsala. Σύμφωνα με πηγές από την Κομισιόν παράλληλα με την επαναπροώθηση των προσφύγων, θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς ισάριθμων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ.

Ο Φιλίπ Λεκλέρ, εκπρόσωπος στην Αθήνα του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δήλωσε στο dpa ότι θα είναι εξαιρετικά προσεκτικός ώστε να μην επιστρέψει στην Τουρκία κανένας πρόσφυγας που να μην του δόθηκε η δυνατότητα να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός είπε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Αυτοί οι άνθρωποι τιμωρούνται τρεις φορές: την πρώτη από τον πόλεμο, τη δεύτερη από την επικίνδυνη φυγή τους προς την Ελλάδα και τώρα με την επαναπροώθησή τους».

Πηγή: DW 

Tags: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert