Τσίπρας: Εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας ο TAP

Σημαντικό εγχείρημα  μεγάλης περιφερειακής συνεργασίας και γεωστρατηγικής σημασίας, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, οι εργασίες του οποίου εγκαινιάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο πρωθυπουργός -ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού- ανέφερε:

-«Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ενός σημαντικού εγχειρήματος περιφ. Συνεργασίας».

-«Πρόκειται ακόμη για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, αφού καθιστά τη χώρα μας γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας». 

ΔΕΙΤΕ τα tweets του Αλέξη Τσίπρα: 


Επιπλέον σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης τονίζει οτι καθίσταται ενεργειακό κέντρο η βόρεια Ελλάδα με τον αγωγό TAP. Όπως σημειώνει ο κ. Σταθάκης, κατά την τριετία κατασκευής του έργου στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές μόνιμες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Για τον ρωσικό αγωγό ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει το πρωτόκολλο συνεργασίας αλλά είναι αρκετά νωρίς για οριστική απόφαση. Τέλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι οι σχετικές προσδοκίες έχουν προεγγραφεί «και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών και των επενδυτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ