OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Αγωνία για τη Λιβύη:Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

23/08/2016 - 07:19
Share on FacebookShare on Twitter

 Το λιβυκό κοινοβούλιο αρνήθηκε σήμερα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), δίνοντας ταυτόχρονα στον πρωθυπουργό Φάγεζ αλ Σαράτζ μια «τελευταία ευκαιρία» να παρουσιάσει μια νέα κυβέρνηση.

Η εξέλιξη θεωρείται βαρύ πλήγμα για την ΚΕΕ, η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να επιτύχει τη νομιμοποίησή της και την εδραίωση της εξουσίας της σε όλη τη χώρα, ώστε να αρχίσει την προσπάθεια να βγει η Λιβύη από το χάος στο οποίο έχει περιέλθει μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

«Η πλειοψηφία των βουλευτών που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Βουλής σήμερα αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ Μπουσάχρα, εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, μετά την ψηφοφορία αυτή, που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Από τα 101 μέλη της Βουλής που ήταν παρόντα (επί συνόλου 198), οι 61 βουλευτές και ο ασκών την προεδρία της συνεδρίασης Άγκιλα Σάλεχ τάχθηκαν εναντίον της χορήγησης της εμπιστοσύνης τους στην κυβέρνηση, μόλις ένας τάχθηκε υπέρ και 39 απείχαν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel, δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ΚΕΕ.

Η Βουλή, η οποία μετακινήθηκε στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης μετά την κατάληψη της Τρίπολης από μια συμμαχία κυρίως ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων πριν από δύο χρόνια, αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα αλλά υποστηρίζει μια άλλη κυβέρνηση, αντίπαλη της ΚΕΕ, η οποία έχει την έδρα της στην Μπάιντα, στην ίδια περιοχή.

Η ΚΕΕ, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από μια συμφωνία λιβυκών παρατάξεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η οποία υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2015 στο Μαρόκο, χειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις αλλά δεν έχει καταφέρει να εδραιώσει την εξουσία της σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της αντίστασης που προβάλλει η αντίπαλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Βάσει της συμφωνίας του Δεκεμβρίου η ΚΕΕ πρέπει να λάβει, για να αναλάβει καθήκοντα, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η τελευταία όμως είχε απορρίψει την 25η Ιανουαρίου μια πρώτη προσπάθειά της να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Εδώ και μήνες οι μεγάλες δυνάμεις ασκούν πίεση στα δύο στρατόπεδα για να υπάρξει προσέγγιση και για να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία δρα στη χώρα αυτή, που είναι κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές.

«Μένει να φανεί εάν ο Σαράτζ και οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν θα αναγνωρίσουν τη νομιμότητα αυτής της ψηφοφορίας», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ματία Τοάλντο, ειδικός του ινστιτούτου μελετών European Council on Foreign Relations.

Tags: ΛΙΒΥΗ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Top News

Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο

Χριστίνα Τσάφου: Συζήτησα με το παιδί μου και του ζήτησα συγγνώμη για πολλά πράγματα

Πυρά Ιάσονα Αποστολόπουλου κατά Μαρίας Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Είναι τα παιδιά εισβολείς;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert