Ρόδος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο

Πρώτη Δημοσίευση – 2017-06-15 23:26:28
Τελευταία Ενημέρωση – 2017-06-16 01:26:28


Πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert είχαν διασωθεί ήδη περίπου 20 άνθρωποι απο  τους τριαντα δύο οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου με ιδιωτικό σκάφος. Στο πλοίο έμειναν οι άλλοι 12 άνθρωποι, οι οποίοι μαζί με τον καπετάνιο του σκάφους, παρέμειναν επί του πλοίου προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Πληροφορίες απο αξιωματικό του Λιμενικού αναφέρουν οτι διαπιστώθηκε στην πορεία οτι οι δώδεκα μπορούσαν να παραμείνουν το πλοίο. 

Ωστόσο βρίσκονται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί, να εγκαταλείψουν άμεσα και με ασφάλεια το σκάφος και οι υπόλοιποι 12 άνθρωποι. Όπως ανεφερε νωρίτερα στο OnAlert αξιωματικός του Λιμενικού οι συνθήκες ειναι καλύτερες και ο καιρός βοηθάει την κατάβεση της πυρκαγιάς.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert στο σημείο σπεύδει η πυραυλάκατος ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας. Η πυραυλάκατος του ΠΝ συντονίζει τις ενέργειες στην περιοχή που βρίσκονται τα πλωτά και το ελικόπτερο. 

Λαμπάδιασε η μία μηχανή του πλοίου

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού. Η φωτιά ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές και μετά τις 22:00 το βράδυ οι 32 άνθρωποι που ήταν μέσα, προχώρησαν σε εγκατάλειψη του πλοίου.

Είχε αναχωρήσει νωρίτερα φορτωμένο με φορτηγά οχήματα και μέσα σε αυτό εκτός από το πλήρωμα, ήταν και ένας οδηγός από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη. Στο σημείο που είναι το φλεγόμενο πλοίο όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΛΣ πήγαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα με πέντε παραπλέοντα πλοία, δυο ρυμουλκά, και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας και μια πυραυλάκατος του ΠΝ.

Όλοι όσοι ήταν μέσα στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αυτό που ήταν σημαντικό από την πρώτη στιγμή ήταν να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου. Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki