OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Αναστασιάδης: Κύπρος και Ελλάδα θα φέρουν πιο κοντά την ΕΕ και τη Μέση Ανατολή

08/09/2016 - 16:55
Share on FacebookShare on Twitter

 Τη διαβεβαίωση ότι «η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα και άλλα ομόθυμα κράτη μέλη της ΕΕ είναι δεσμευμένα να φέρουν πιο κοντά την ΕΕ και τη Μέση Ανατολή», έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προς τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία.

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος και η Ιορδανία, είπε ο Κύπριος πρόεδρος, γράφουν «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σχέσεων τους» τονίζοντας, ότι το άνοιγμα Ιορδανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία συμβάλλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Επισήμανε ακόμη, τη σημασία της Ιορδανίας στην περιοχή, λέγοντας ότι είναι ένα κράτος «που πολεμά ενάντια της τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καταφύγιο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων».

Η Κύπρος, ως εταίρος και φίλος, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ιορδανία, πολιτικά, διπλωματικά και με άλλους τρόπους, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την επίτευξη βιώσιμης και συνολικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Ιορδανία για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό.

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών οι οποίες έχουν, όπως είπε, ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τον καιρό της τελευταίας συνάντησής του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Επίσης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή και εξέφρασε την εκτίμηση του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης και του λαού της Ιορδανίας, για τη στήριξη της Κύπρου προς την Ιορδανία για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων που έχει ενώπιον της, όπως είναι το προσφυγικό.

Για το Κυπριακό, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είπε, ότι «είχαμε ιστορικά μια ισχυρή θέση για το Κυπριακό και πάντοτε θα έχετε μια ισχυρή θέση από εμάς». Τέλος, είπε ότι «υπάρχουν περιφερειακά έργα που ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε με εσάς», ενώ επισήμανε και την καλή συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως, για παράδειγμα, ο τουρισμός.

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: O ΥΠΕΞ αρνήθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράν και πρότεινε στον ομόλογό του να συναντηθούν σε «ουδέτερη χώρα»

Su-34: Ακόμη μία παρτίδα μαχητικών προστέθηκε στον στόλο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας [vid]

Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς μίλησαν με τον Τραμπ – «Κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία»

Ποκρόφσκ: Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατάνε το βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς οι Ρώσοι προελαύνουν

Ζελένσκι: Αυτή η εβδομάδα μπορεί να φέρει νέα για όλους μας και να μπει τέλος στην αιματοχυσία

RCH 155: Η Γερμανία ετοιμάζει παραγγελία «μαμούθ» για 229 αυτοκινούμενα πυροβόλα, αξίας άνω των 3 δισ. ευρώ

Το 306 ΒΤΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας τους για 5 χρόνια

Το Βέλγιο μετατρέπει τα MQ-9B από πλατφόρμες επιτήρησης σε οπλισμένα UAV με πυραύλους Hellfire

Top News

Ξεσπά ο πατέρας της Μαντλίν ΜακΚάν κατά των ΜΜΕ: «Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα ότι με έθαβαν ζωντανό»

Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Μίνα Αρναούτη για Φρόσω Κυριάκου: «Ο λόγος που δε μιλάω μαζί της δεν ήταν το ατύχημα»

Politico – Πόπη Παπανδρέου: Η εργασιομανής ευρωπαία εισαγγελέας που ταράζει τον ύπνο των ισχυρών της Ελλάδας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert