OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ανασχηματισμός:O Δημήτρης Βίτσας αλλάζει χαρτοφυλάκιο;

01/11/2016 - 07:10
Share on FacebookShare on Twitter

 Πληροφορίες που θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα να αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο, δημοσιεύει σήμερα το Newsit.gr. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο ανασχηματισμός είναι θέμα ημερών.

Τα προεδρικά διατάγματα που το Μαξίμου έστειλε στο ΣτΕ για τον σχηματισμό νέων υπουργείων δείχνουν και τέσσερις νέες καρέκλες για υπουργούς.

Τα νέα υπουργεία είναι το Μεταναστευτικής Πολιτικής στο οποίο εάν δεν παραμείνει ο Ι. Μουζάλας όλα δείχνουν ότι θα καταλάβει τη θέση του ο Δ. Βίτσας, το Τουρισμού, το Ψηφιακής Πολιτικής, το Διοικητικής ανασυγκρότησης και το Ενέργειας που “φεύγει” από τα χέρια του Π. Σκουρλέτη.

Στα σίγουρα του ανασχηματισμού οι περισσότεροι βάζουν μόνο το Οικονομικό επιτελείο που μένει στη θέση του. Από ‘κει και ύστερα φαίνεται ο Νίκος Παππάς, αν και η εμπλοκή με το ΣτΕ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μάλλον οδεύει σε ρόλο-κλειδί στο ζήτημα των επενδύσεων.

Βαρύνουσας σημασίας θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το νέο υπουργείο Επενδύσεων με αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι που δημιουργεί και τα προβλήματα με τον Πάνο Σκουρλέτη.
Από την “παλιά φρουρά” ακόμη και αν δεν είναι στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.

Έτσι με τον αναμενόμενο ασχηματισμό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι κύριοι: Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου.
Σε άλλο υπουργείο αναμένεται να βρεθούν οι κύριοι Κουρουμπλής και Μπαλάφας, βέβαιο θεωρούν πολλοί ότι αλλάζει θέσει, μένοντας στο κυβερνητικό σχήμα η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ερωτηματικό μπαίνει πλάι στο όνομα του Ανδρέα Ξανθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt φαίνεται πως η κα Όλγα Γεροβασίλη αποχωρεί από κυβερνητική εκπρόσωπος και τη θέση της θα λάβει ο κ. Τζανακόπουλος που είναι αυτή τη στιγμή Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, που σπάει σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παππάς αλλάζει υπουργείο και μεταφέρεται στο νέο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο βέβαια έχουν κοπεί οι αρμοδιότητες του Τουρισμού.

Μετονομάζονται έξι υπουργεία:
*Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
* Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.
* Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
* Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.
* Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
* Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΒΙΤΣΑΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

ΗΠΑ – Ιράν: O απεσταλμένος του Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

J-20: «Μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει 1.000 stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς»

Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Αβάνα

Ιορδανία: Ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν

Βρετανία: Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως «αντίποινα» για την απέλαση Βρετανού διπλωμάτη από τη Μόσχα

Πύραυλοι Aster: Βρετανία και MBDA μελετούν την ενσωμάτωσή τους στα συστήματα VLS Mk41

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ντε Γκρες: Εκλογική συνεργασία «βλέπει» ο Νίκος Καραχάλιος

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Ο Τζάστιν Μπίμπερ μόνο με μποξεράκι και κάλτσες στη σκηνή των Grammy, «χτύπησε» τατουάζ την Χέιλι Μπίμπερ στην πλάτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert