Το αντιτορπιλικό USS Carney στον Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ

Στα πλαίσια επιχείρησης του στην Μεσόγειο, στον Πειραιά βρίσκεται απο σήμερα το πρωί το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Carney (DDG64), γράφει η ιστοσελίδα pireaspiraeus.com, το οποίο είναι μέρος του Αμερικανικού Στόλου που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το USS Carney, ειναι ανεπτυγμένο στη Ρότα της Ισπανίας και διεξάγει περιπολία ρουτίνας στο περιοχή επιχειρήσεων του 6ου στόλου των ΗΠΑ στα πλαίσια στήριξης των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.


pireaspiraeus.com

Το USS Carney εχει μήκος 154 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 9.4. Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους. Το πληρωμα του αποτελείται απο 280 αξιωματικούς και υπαξιωματικους.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του USS CARNEY στην Μεσόγειο, αξιοσημείωτη ειναι η επίσκεψη στο αντιτορπιλικό στις 8 Νοεμβρίου απο τον Τούρκο Ναυτικό Διοικητή Emin Keskin (Εμίν Κέσκιν), διοικητή της 352ης Nαυτικής Aεροπορικής Mοίρας.
To τουρκικό ελικόπτερο SH-70 διεξήγαγε ένα fly-by και στη συνέχεια οκτώ προσνηώσεις στο USS Carney. Ο Halvorsen και ο Keskin παρακολούθησαν τις προσνηώσεις απο τον θάλαμο διακυβέρνησης και πριν την αναχώρηση του Κέσκιν με το ελικόπτερο αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

«Η Τουρκία είναι βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, που παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Ειναι χαρά μου να καλωσορίσω τον διοικητή Keskin και τους πιλότους του στο κατάστρωμα σήμερα. οι εκδηλώσεις τέτιου τύπου οικοδομούν την εμπιστοσύνη, φιλία, και την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ,» δήλωσε ο Διοικητής του αμερικανικού αντιτορπιλικού Peter Halvorsen (commanding officer USS Carney).

Το αντιτορπιλικό έχει πάρει το όνομα του απο το ναύαρχο Robert Carney (1895-1990) ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός του Αμερικανικού Ναυτικού και συμμετείχε τόσο στον Πρώτο όσο και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πολεμο.