OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ανησυχούν οι Γερμανοί για προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας και θέλουν να την αποδομήσουν

03/02/2015 - 07:28
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Γερμανοί ανησυχούν για την προσέγγιση Αθήνας -Μόσχας. Οι δηλώσεις από την Ρωσία για πιθανή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αν αυτό ζητηθεί , έχουν προκαλέσει θόρυβο αλλά και δημοσιεύματα που επιχειρούν να μειώσουν την σημασία τους.

Ενδεικτικό είναι το άρθρο γνώμης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική για την Μόσχα», στο οποίο επισημαίνεται ότι «χρήμα υπάρχει αρκετό στην Μόσχα, αλλά κίνητρο μάλλον όχι» .

Ο συντάκτης του άρθρου “μπερδεύει” την περίπτωση της Κύπρου με αυτή της Ελλάδας για αν υποστηρίξει αυτό που η γερμανική πλευρά θέλει να πιστεύει. Αλλά που πιθανότατα δεν έχει και τόση σχέση με την πραγματικότητα. Η οποία δείχνει ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να προσφέρει βοήθεια αν ζητηθεί από την Αθήνα. Κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό,σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κύπρο.

Τι γράφουν οι Γερμανοί

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,σύμφωνα με τον αρθρογράφο της γερμανικής εφημερίδας οι φιλικοί τόνοι της νέας ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία προκάλεσαν εικασίες για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από την Μόσχα. Στην Ρωσία όμως, επισημαίνεται, έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ‘Αντον Σιλουάνοφ στο CNBC, ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα και ότι, αν το κάνει, «η Ρωσία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους των διμερών σχέσεων». Αυτό από πολλούς στη Δύση έχει ερμηνευθεί ως συγκεκριμένη προσφορά βοήθειας, τονίζει ο συντάκτης και υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την ίδια την Μόσχα.
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος υπενθυμίζει την περίπτωση της Κύπρου το 2012 και τονίζει ότι δόθηκαν μόνο 2,5 δισεκατομμύρια, αν και ζητήθηκαν περισσότερα, παρά το γεγονός ότι πολλές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες διατηρούν στην Κύπρο θυγατρικές ή λογαριασμούς off-shore. «Το νησί είναι ένα σημαντικό κομβικό σημείο για το κεφάλαιο εντός και εκτός της αναδυόμενης χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «η Ελλάδα για την Ρωσία δεν έχει αντίστοιχο ρόλο», παρά το γεγονός ότι «πολλοί παρατηρητές θεωρούσαν πιθανό ότι το Κρεμλίνο θα αξιοποιούσε ευχαρίστως την ευκαιρία, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, να μπει σφήνα στην ΕΕ».
Θεωρητικά, σημειώνεται στο άρθρο, η Μόσχα διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο, αλλά τίθεται ένα ζήτημα προτεραιοτήτων: «Οικονομική βοήθεια για μια χώρα η οποία συμμετείχε σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, μέσω των οποίων η δική της οικονομία το τρέχον έτος θα συρρικνωθεί κατά 3% και θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός – αυτό δεν είναι εύκολο να το δικαιολογήσει κανείς», καταλήγει ο συντάκτης.

Διαβάστε ακόμη:

«Η «επαναστατική» κυβέρνηση των Αθηνών και οι σχέσεις με την Ρωσία» – Το Stratfor αναλύει


Η θηλιά του ελληνικού χρέους και οι «προστάτες» μας που πάντα κάτι θέλουν

Tags: ΒΟΗΘΕΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΡΩΣΙΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert