Από κλέφτης χαλίφης δεν γίνεται – Πώς ο Ερντογάν μήνυσε τον Κούρδο Ντεμιρτάς

 Μανία μηνύσεων έχει καταβάλλει τον Τούρκο «σουλτάνο»,  οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που λέει ο,τιδήποτε εναντίον του. Σε αυτό το πλαίσιο μήνυσε και τον αναπληρωτή πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, ο οποίος σε ομιλία που έκανε στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Μερσίνα, αναφέρθηκε στον Ερντογάν με τα ακόλουθα λόγια:

Παγκόσμιος ηγέτης δήθεν λένε ο Ερντογάν. Μάλιστα έκανε και για τον εαυτό του ένα παλάτι. Ένας άνθρωπος για να γίνει παγκόσμιος ηγέτης, ηγέτης των ισλαμικών κρατών πρέπει να προσπαθήσει. Είναι μια πολύ σοβαρή ιδιότητα. Κάποιος ο οποίος θέτει αυτό τον ισχυρισμό δεν πρέπει καταρχήν να είναι δίκαιος ;
Και εάν είναι να γίνεις ηγέτης του Ισλάμ, πρέπει καταρχήν εσύ να είσαι μουσουλμάνος, να πιστεύεις στο Ισλάμ και να εκπληρώνεις τις προϋποθέσεις του Ισλάμ. Εάν είναι έτσι δεν έχουμε αντίρρηση. Εάν λες όμως πως ο δρόμος σου είναι ο δρόμος του Προφήτη, τότε μην το παρεξηγήσεις αλλά εκείνος δεν ήταν κλέφτης, ούτε μάσαγε ρουσφέτια. Μια ζακέτα είχε και ένα Κοράνι που άφησε πίσω του. Δεν έχουμε αντίρρηση στο να γίνεις χαλίφης, αλλά από κλέφτη και από άδικο χαλίφης δεν γίνεται¨.

Ο Ερντογάν ζήτησε να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος του Ντεμιρτάς, με την κατηγορία ¨προσβολής του προέδρου της Δημοκρατίας¨.

Με πληροφορίες από το site tourkikanea.gr