OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

05/04/2017 - 14:16
Share on FacebookShare on Twitter

Με οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, μετά από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζτεαι ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Σημειώνεται επίσης ότι η προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς OSA AMK θα βρεθεί το προσεχές διάστημα στο «μικροσκόπιο» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η σύμβαση για την προμήθεια αυτών των ρώσικων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM , ύψους 93.671.610 δολαρίων είχε υπογραφει το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, με επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών το Γιάννη Σμπώκο και αναπληρωτή του τον Αντώνη Κάντα. Περισσότερα για τα αντιαρματικά ΕΔΩ. 

Νωρίτερα, ανάλογη πρόταση είχαν κάνει και οι δυο εισαγγελείς της έδρας με το σκεπτικό πως αν συνεχίσει να παραμένει στις φυλακες θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Συγκεκριμένα η τακτική εισαγγελέας θεμελίωσε την πρότασή της επισημαίνοντας πως σε περίπτωση περαιτέρω παραμονής του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακες, προκύπτουν ενδείξεις πως η βλάβη που θα υποστεί θα ειναι υπέρμετρη. Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας,»ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία ειναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εισαγγελέας τόνισε πως τα μέχρι σήμερα προβλήματα υγείας που Άκη Τσοχατζόπουλου (καρδιά, πόδια) αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά αν και ειναι κρατούμενος. «Δεν θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα αν ηταν ελεύθερος» τόνισε. 

Με την εισήγηση της συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελεας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποιος επισήμανε οτι συντρέχουν οι λόγοι για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Αυτην την ώρα το Δικαστήριο αποφασίζει τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους θα ισχύσει η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΕWSIT.GR 

Διαβάστε επίσης: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης “άδειασε” τον Άκη Τσοχατζόπουλο καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως μάρτυρας στην υπόθεση των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.



Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert