Απόστρατος ΠΝ ο πιλότος του ελικοπτέρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος που τραυματίστηκε στην χθεσινή απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων ειναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και έμπειρος χρήστης ελικοπτέρων.

Ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού, κατέχει τη θέση του διευθυντή πτητικών μέσων της εταιρείας Air Lift, με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Πιάστηκαν οι γάντζοι

Σύμφωνα με αξιωματικούς, οι δράστες πέταξαν τις δύο ανεμόσκαλες με τους γάντζους. Ο ένας πιάστηκε όμως σε ένα στύλο με τα προστατευτικά συρματοπλέγματα, με το ελικόπτερο να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχίζει να ανεβαίνει την σκάλα. Ο πιλότος επιχειρεί να ανέβει σε ύψος τραβώντας τη σκάλα. Αυτή φαίνεται πως ξεπιάστηκε απο το ελικόπτερο με αποτέλεσμα την πτώση του Βλαστού από ύψος περίπου 8 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη γνάθο και το χέρι.

Στη δεύτερη ανεμόσκαλα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, επιχείρησε να ανέβει ο συγκρατούμενος του Παναγιώτη Βλαστού, ο 40χρονος Δημήτρης Μπαλτάς γνωστός από τη ληστεία της Αλλονήσου το 2010 και την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη δολοφονία του 39χρονου ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου, ωστόσο δεν έκανε καμία κίνηση διαπιστώνοντας τη σφοδρή ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Η δεύτερη ανεμόσκαλα με τον γάντζο πιάστηκε εκ νέου σε στύλο του συρματοπλέγματος προκαλώντας την καθήλωση του ελικοπτέρου παράλληλα με τους πυροβολισμούς που δεχόταν από τους φρουρούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως το ελικόπτερο δεν έχει ιδιαίτερα σημάδια από σφαίρες κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα.

Πηγή – newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέδρασε 200 φορές από στρατόπεδο ναζί και επέστρεφε λόγω έρωτα!!! Απίστευτη ιστορία

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής της «Μεγάλης Απόδρασης»,που έπαιξε ο Στηβ Μακ Κουϊν

Οι χουντικοί σχεδίαζαν την απόδρασή τους από Κορυδαλλό!