Αυτή είναι η κούκλα ”πράκτορας”

Η Vivid Toy που διανέμει την κούκλα "My Friend Cayla" είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις hacking απομονώθηκαν και διεξάγονταν από ειδικούς.

Αυτή είναι η κούκλα ”πράκτορας”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να καταστρέψουν την κούκλα “Cayla” προτρέπει τους γονείς επίσημο παρατηρητήριο στη Γερμανία επειδή υπάρχει κίνδυνος αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων. Η προειδοποίηση εκδόθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μη ασφαλή bluetooth συσκευή που είναι ενσωματωμένη στην κούκλα για να ακούσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά που παίζουν με την Cayla.

Μέχρι στιγμής η κατασκευάστρια εταιρεία Genesis Toys δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση για τη γερμανική προειδοποίηση. Η Vivid Toy που διανέμει την κούκλα “My Friend Cayla” είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις hacking απομονώθηκαν και διεξάγονταν από ειδικούς. Ωστόσο επισήμαναν ότι θα λάβουν υπόψη την πληροφορία καθώς μπορούσαν να αναβαθμίσουν την εφαρμογή που χρησιμοποιείται στην κούκλα. 

Περισσότερα στο newsit.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ