Διαγωνισμός… on line για τα νέα άρβυλα μάχης του αμερικανικού Στρατού!

Το Πεντάγωνο ρωτά on line το προσωπικό όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς πόσο ικανοποιημένοι είναι από τα άρβυλα που τους χορηγούνται προκειμένου να επιλέξει τα άρβυλα του μέλλοντος.

Ένας στρατός «βαδίζει με το στομάχι του», λέει ένα παλιό στρατιωτικό γνωμικό, όμως πρώτα βαδίζει… με τις αρβύλες του. Γι’ αυτό και το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει την γνώμη αυτών που τις φορούν, ζητώντας μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην σχεδίαση του βέλτιστου εξοπλισμού.

«Οι αρβύλες αποτελούν ένα πολύ προσωπικό κομμάτι του εξοπλισμού των μαχητών και αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά είδη που χορηγούνται… Σε πολλές περιπτώσεις οι μαχητές ουσιαστικά ζούνε με τις αρβύλες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του αρμοδίου φορέα Διαχείρισης Προϊόντων Στρατιωτικής Ενδυμασίας και Ατομικού Εξοπλισμού του αμερικανικού Στρατού που ηγείται της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Τα χρησιμοποιούμενα υλικά, το σχέδιο και η απόδοση του στρατιωτικού εξοπλισμού υπόδησης έχουν σημαντική επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του μάχιμου προσωπικού, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη ποιότητα ζωής τους. Η σχετική έρευνα δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους υπηρετούν να… ακουσθούν ξοδεύοντας 10΄από τον χρόνο τους για να επηρεάσουν την σχεδίαση των υποδημάτων που θα χορηγούνται από την Υπηρεσία στο μέλλον, ενσωματώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός Στρατός ετοιμάζεται να «αποστρατεύσει» το σχέδιο παραλλαγής OCP (Universal Camouflage Pattern) και τα άρβυλα στο χρώμα της άμμου το επόμενο καλοκαίρι και μεγάλες εταιρίες σπεύδουν να σχεδιάσουν την νέα… κολεξιόν, με άρβυλα μάχης στο «καφέ του κογιότ» το οποίο αναμένεται να φορεθεί πολύ! Ξεχάστε τα άρβυλα που ξέρατε: ένας σύγχρονος στρατός βαδίζει προς την δόξα με μπότες που θυμίζουν ελαφρά ημιάρβυλα trekking και άνετα παπούτσια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν για πόλεμο, αντιθέτως.

Τα νέα άρβυλα μάχης θερμού κλίματος που σχεδιάζουν γνωστές εταιρίες, είναι εξαιρετικά μελετημένα και ανατομικά. Κατασκευασμένα από ελαφρά υλικά αυξημένης αντοχής, δένουν εύκολα αλλά γερά και το πέλμα εσωτερικώς είναι ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.