Διαταγή Καμμένου για άνοιγμα αρχείων στο ελληνικό Πεντάγωνο αναφορικά με την τουρκική εισβολή

Ο ΥΕΘΑ υπέγραψε διαταγή για άνοιγμα των αρχείων που βρίσκονται στο ελληνικό Πεντάγωνο και αφορούν στοιχεία από τα ημερολόγια μονάδων της Εθνικής Φρουράς.

Διαταγή Καμμένου για άνοιγμα αρχείων στο ελληνικό Πεντάγωνο αναφορικά με την τουρκική εισβολή

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπέγραψε διαταγή για άνοιγμα των αρχείων που βρίσκονται στο ελληνικό Πεντάγωνο και αφορούν στοιχεία από τα ημερολόγια μονάδων της Εθνικής Φρουράς, της περιόδου πριν και κατά την εισβολή, για πρόσωπα που αγνοούνται.

Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο ‘Αμυνας της Κύπρου με τον Κύπριο ομόλογο του, Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα δώσουν πληροφορίες που ενδεχομένως να αποβούν πολύτιμες για τον εντοπισμό αγνοούμενων. Επίσης κατά την σύσκεψη στο υπουργείο ‘Αμυνας, ανακοινώθηκε ότι γίνονται προκαταρκτικές μελέτες για την ανέγερση μνημείου για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, κοντά στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Μετά την σύσκεψη, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την 35η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φρεγάτα ΕΛΛΗ
ΓΕΝ

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» σε συνεκπαίδευση με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Κύπρου [pics, vid]

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» εκτέλεσαν γυμνάσια επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και διοικητικής μέριμνας.