Εφιάλτης δίχως τέλος στη Δυτική Αττική από τη φονική κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πρώτη δημοσίευση: 2017-11-16 07:00:05
Τελευταία ενημέρωση:2017-11-16 11:11:05

Μια σφοδρή καταιγίδα κατέληξε σε… εθνική τραγωδία! Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φονική κακοκαιρία, που έπληξε το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017) τη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα τη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο. 

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε εθνικό πένθος για τις ψυχές που χάθηκαν. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες  16 είναι οι νεκροί, οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15, ενώ υπάρχουν 23 τραυματίες. Μια γυναίκα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη. Η λίστα του θανάτου μεγαλώνει. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το σώμα του εντοπίστηκε στα χαλάσματα του σπιτιού του στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Οι  αγνοούμενοι  προς το παρών είναι 6. 

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Κομβικό ρόλο διαδραματίζουν-για ακόμη μια φορά- οι ένοπλες δυνάμεις-στην υλοποίηση των επειγόντων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αργα χθες για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κατάστασης που βιώνει η Δυτική Αττική.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας των Ηνωμένων Εθνών, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, με αντικείμενο τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των φονικών πλημμυρών.

Η κωδικοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η εξής:

Συνδυασμένες επιχειρήσεις από τα σωστικά συνεργεία

Αξιοποίηση χώρων του στρατού προκειμένου να φιλοξενηθούν άστεγοι πολίτες

Διενέργεια εμπεριστατωμένων ερευνών για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία

Λήψη μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Συγκρότηση μεικτών κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών.

Σε οτι αφορά στην αποκλειστική συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων και συγκεκριμένα των μέσων και των ανθρωπίνων πόρων του Στρατού Ξηράς, επιβεβαiωθηκαν πλήρως οι πληροφορίες, που πρώτο είχε γράψει το onalert, για την διάθεση των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, των θερέτρων αξιωματικών για τη φιλοξενία των πληγέντων καθώς επίσης των μηχανημάτων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στα μηχανήματα θα διατεθούν:
5 φορτωτές
1πυροσβεστικό όχημα
1 ισοπεδωτής γαιών(γκρέϊτερ)
2 εκσκαφείς τάφρων(GCD)
2 ανατρεπόμενα(φορτηγά)

Το χρονικό της καταστροφής

Ήταν έξι το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017) όταν άνοιξαν οι ουρανοί στην Μάνδρα αλλά και στη Νέα Πέραμο και την Μαγούλα. Μέσα σε λίγη ώρα σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν.

Την ώρα της βροχής που έπεφτε καταρρακτωδώς κάποιοι προσπαθούσαν να σωθούν οι ίδιοι να σώσουν τους συγγενείς τους, αλλά και ότι μπορούσαν από τα σπίτια τους αφού ποτάμια νερού εισέβαλλαν από παντού. Στους δρόμους αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά μεγάλοι όγκοι λάσπης και βράχων γινόντουσαν χάρτινα καραβάκια στο πέρασμα του νερού.

Οδηγοί φορτηγών εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ κάποιοι όπως θα δείτε παρακάτω ανέβηκαν ακόμα και στις οροφές τους για να σωθούν. Κάποιοι άλλοι έμειναν ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους με το νερό να περνάει ακόμα και μέσα από αυτά, ενώ τον χάρο με τα μάτια τους είδαν επιβάτες λεωφορείου που «πνίγηκε» κάτω από τα νερά.

Απίστευτες εικόνες βιβλικής καταστροφής:


ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο newsit.gr