Εκδίδονται στην Τουρκία 3 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Την έκδοση τριών από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην χώρα τους αποφάσισε πριν από λίγο το Συμβούλιο Εφετών.

Εκδίδονται στην Τουρκία 3 από τους 8  Τούρκους στρατιωτικούς

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Την έκδοση τριών από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην χώρα τους αποφάσισε πριν από λίγο το Συμβούλιο Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι χθες για άλλους τρείς είχε αποφασίσει να μην εκδοθούν!

Πιο αναλυτικά χθες, το Συμβούλιο Εφετών έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα των τριών να μην εκδοθούν προκαλώντας την οργη της Αγκυρας. Προκαλεί όμως εντύπωση η σημερινή απόφαση αφού η χθεσινή θεωρήθηκε προάγγελος για την τύχη και των υπολοίπων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί αρνήθηκαν ότι είναι πραξικοπηματίες, υποστήριξαν ότι στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και μίλησαν στους δικαστές για τον κίνδυνο οι τουρκικές αρχές να τους υποβάλουν σε απάνθρωπα βασανιστήρια. «Κρίνετε ανθρώπους και όχι πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο ένας Τούρκος αξιωματικός στους δικαστές, ενώ ο δεύτερος τόνισε πως φοβάται για τη ζωή του.

«Όσοι είναι στα χέρια των τουρκικών αρχών λένε καλύτερα να είχαμε πεθάνει» τόνισε επίσης και αναφέρθηκε σε εξομολογήσεις όσων έχουν βρεθεί σε τουρκικές φυλακές. «Μας έχουν πει ότι τα βασανιστήρια σε στρατιωτικούς κρατούμενους είναι τόσο μεγάλα που οι ποινικοί κρατούμενοι δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύχτες».

Επιπλέον, οι αξιωματικοί τόνισαν ότι μετά τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι». Επικαλέστηκαν επίσης αποφάσεις γερμανικών και σουηδικών δικαστηρίων που αρνήθηκαν να εκδώσουν Τούρκους αξιωματούχους, κατηγορούμενους για την απόπειρα πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου οι τρεις εκζητούμενοι, σε περίπτωση που δεν κρατούνται για άλλη αιτία, πρέπει αμέσως να αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οσμάν Καβαλά / Anadolu Culture Center/Handout via REUTERS/FILE PHOTO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διέταξε την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβαλά

Η Τουρκία καταδικάσθηκε για την παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης του Καβαλά, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, των δικαιωμάτων του στην ελευθερία και σε δίκαιη δίκη

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Η ΠΟΜΕΝΣ διεκδικεί στήριξη για τις στρατιωτικές οικογένειες

«Η μέριμνα για τη στρατιωτική οικογένεια δεν αποτελεί προνόμιο. Αποτελεί δίκαιη αναγνώριση της προσφοράς όσων υπηρετούν καθημερινά την Πατρίδα», αναφέρει...