ΕΚΛΟΓΕΣ 2015:Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βάση στη Κάρπαθο

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – άλλα και στην σημερινή »Λαϊκή Ενότητα»- άσκησε σκληρή κριτική ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας
για την πρόταση του τοτε Υπουργού Άμυνας κ Π. Καμένου προς την Ουάσιγκτον να δημιουργηθεί νέα βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο :

»Έχουμε νέες προσπάθειες για να φτιαχτεί κι άλλη νατοϊκή βάση -δεν μας φτάνουν οι άλλες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα- σε νησί στο μέσον του Αιγαίου. Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την οποία δεν έβγαλαν τσιμουδιά ούτε οι αναπληρωτές του. Ο ένας, ο υπουργός, ήταν των ΑΝΕΛ και οι αναπληρωτές υπουργοί ο ένας ήταν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ο άλλος της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη τώρα, υποψήφιο», είπε ο κ Κουτσούμπας στην συνέντευξη τυπου στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ). Ταυτόχρονα τόνισε ότι υπάρχει » κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας και του λαού μας, των παιδιών μας, σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κατά τη γνώμη μας, δεν αποκλείεται»- μιλώντας για επικείμενο χτύπημα στις εγκληματικές οργανώσεις των τζιχαντιστεών, τους οποίους, όπως είπε,  »αυτοί που τους εξόπλισαν, αυτοί που τους εκπαίδευσαν, ήταν οι Αμερικανοί, ήταν δυνάμεις μέσα από το ΝΑΤΟ».

Η ερώτηση που τέθηκε στον κ Κουτσούμπα για το ΝΑΤΟ είναι η εξής: »Ακούσαμε προηγουμένως να αναφέρεστε στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην πολιτική της Αμερικής γενικότερα, ότι έχουν φτιάξει ένα δρόμο ο οποίος είναι στρωμένος από το αίμα των λαών, αλλά και γενικότερα γνωρίζουμε ότι μία από τις κυριότερες θέσεις του κόμματός σας είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Αυτό δεν θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» των εχθρών της Ελλάδας, που θέλουν τη χώρα μας ανίσχυρη και απομονωμένη; Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, ονειρεύεται στην ουσία μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, ενώ την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν θα βόλευε σίγουρα μία Ελλάδα εκτός του ΝΑΤΟ. Άρα λοιπόν αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους «γιουγκοσλαβοποίησης»; Επίσης, ποιοι θα είναι από δω και στο εξής οι διεθνείς μας πλέον σύμμαχοι, αλλά και πως μπορεί να ανταπεξέλθει και η οικονομία μας;»

Ο κ Κουτσούμπας απάντησε ως εξής: «Σκεφτείτε μόνο το εξής, πολύ απλά, ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ πολλά χρόνια. Τα τελευταία μεταπολιτευτικά 40 και χρόνια, έτσι κι αλλιώς. Και σκεφτείτε τι έχει τραβήξει αυτός ο λαός, αυτή η χώρα από το ΝΑΤΟ και απ’ αυτούς που ονομάζετε συμμάχους και εταίρους και από την ΕΕ. Αλλά, μιας και με ρωτήσατε για το ΝΑΤΟ: Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, συνέχιση της εισβολής και κατοχής και της διχοτομημένης Κύπρου 40 χρόνια τώρα, σχέδια Ανάν, νέα προσπάθεια ουσιαστικά να περάσουν τέτοια άδικα σχέδια για τον κυπριακό λαό, που δεν ευνοεί ούτε τους ελληνοκύπριους ούτε τους τουρκοκύπριους. Έχουμε συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές ασκήσεις και σε εξοπλισμούς που μας στοίχησαν τεράστια ποσά, που δεν ήταν για τις ανάγκες της άμυνας, τις πραγματικές ανάγκες της υπεράσπισης της κυριαρχίας της πατρίδας μας, αλλά ήταν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ σε αποστολές εκτός συνόρων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη κλπ. Ήταν χρησιμοποίηση αμερικάνικων-νατοϊκών βάσεων στη Σούδα της Κρήτης και αλλού σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε άλλους λαούς, που δημιούργησαν πολέμους εκεί και την πληρώνουμε τώρα, ως χώρα, ως λαός, με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Για να δούμε και την πραγματική αιτία και ρίζα του κακού.
Έχουμε νέες προσπάθειες για να φτιαχτεί κι άλλη νατοϊκή βάση -δεν μας φτάνουν οι άλλες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα- σε νησί στο μέσον του Αιγαίου. Οι δηλώσεις του υπουργού άμυνας για την οποία δεν έβγαλε τσιμουδιά ούτε οι αναπληρωτές του. Ο ένας, ο υπουργός, ήταν των ΑΝΕΛ και οι αναπληρωτές υπουργοί ο ένας ήταν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ο άλλος της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη τώρα, υποψήφιοι. Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, σε αυτές τις συμμαχίες όπως λέτε, μας έφεραν σε δεινή, σε οικτρή κατάσταση. Δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα για να μην αναφερθώ σε πάρα πολλά άλλα, όπως είναι για παράδειγμα η προκλητικότητα της Τουρκίας, γιατί είμαστε και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ. Αύριο θα γίνουν και οι Τούρκοι μέλη της ΕΕ, απ’ ότι ετοιμάζουν. Το πρόβλημα όμως των γκρίζων ζωνών, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, γίνεται από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική κυβέρνηση. Έχουμε -εκτός από τις γκρίζες ζώνες- μη αναγνώριση της ΑΟΖ ενώ βάζουν θέμα και για το Καστελόριζο. Έχουμε παραβίαση του εναέριου χώρου, των χωρικών υδάτων επίσης στο Αιγαίο, συνεχείς παραβιάσεις. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα αυτά τα χρόνια, στον ελληνικό λαό. Μην κοιτάτε που τώρα δεν οξύνονται επειδή είναι προεκλογική περίοδος ή κάποιες μέρες έχουμε ησυχάσει. Αλλά είναι υπαρκτά και είμαστε στο ΝΑΤΟ, δεν είμαστε εκτός ΝΑΤΟ για να περιγράψουμε μια κατάσταση φοβερή και τρομερή… Άλλωστε εμείς πιστεύουμε ακράδαντα και πρέπει και ο ελληνικός λαός, όπως κι όλοι οι λαοί πρέπει να το πιστέψουν ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να διαλέξει το δρόμο της ανάπτυξης, της εξέλιξης, της συμμετοχής, με ποιες συμμαχίες θα πάει και ποιες θα αφήσει πίσω.

Είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παραβιάσει αυτό το πρωταρχικό ζήτημα, που είναι θέση του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να σου πει ο άλλος «θα επέμβω γιατί δεν μ’ αρέσεις, επειδή έκανες έξοδο». Χώρια που μπορώ να σας θυμίσω τώρα ότι ο Κων. Καραμανλής -όχι ο νεότερος, ο παλιότερος – έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Θυμόσαστε τότε, για να τη ξαναβάλει βεβαίως μετά και ο ίδιος και ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια, ενώ θα μπορούσε να φύγει, γιατί έκανε τότε αυτό το έγκλημα ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στο λαό μας, ενάντια στον κυπριακό λαό. Άρα λοιπόν όλα αυτά δεν μπορούν να είναι μνήμες που θα τις βάλουμε στα συρτάρια, θα τις ξεχάσουμε, γιατί αυτά συμβαίνουν σήμερα. Και όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε μέσα σ’ αυτό το κουβάρι, μέσα σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς, δολοφονικούς για τους λαούς, οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας και του λαού μας, των παιδιών μας, σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κατά τη γνώμη μας, δεν αποκλείεται. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη πολλούς τοπικούς, περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους εμμέσως ή αμέσως συμμετέχουμε και με στρατεύματα και με οπλισμό ή έστω μέσω των βάσεων που χρησιμοποιούν για εκεί και αυξάνουν δραματικά, οι κίνδυνοι να την πληρώσει η Ελλάδα.

Τέτοιο παράδειγμα είναι οι τζιχαντιστές, η δράση τους και όλη αυτή η ιστορία ενάντια σε αυτούς, που βεβαίως είναι εγκληματικές οργανώσεις. Αυτοί που τους εξόπλισαν, αυτοί που τους εκπαίδευσαν, ήταν οι Αμερικανοί, ήταν δυνάμεις μέσα από το ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια, για να τους χρησιμοποιήσουν, τώρα -επειδή αυτοί στράφηκαν ενάντιά τους για τα δικά τους συμφέροντα εκεί. Έρχονται τώρα και λένε «θα πάει η Ελλάδα, θα πάνε άλλες χώρες να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές», χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα μας, για το λαό μας, κυρίως».