OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ενοποίηση στο ποδόσφαιρο θέλουν στα κατεχόμενα

25/01/2013 - 13:02
Share on FacebookShare on Twitter
Ποδοσφαιροποίηση του κυπριακού, η τουλάχιστον της πτυχής της έμμεσης αναγνώρισης των κατεχομένων, επιζητεί εμμέσως η «Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», κτυπώντας την πόρτα της (ΚΟΠ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερντάρ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου», Χασάν Σέρτογλου, αξιολόγησε τις επαφές που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της ηγεσίας της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο Σέρτογλου, τόνισε ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κείμενο για το τι συζητείται μεταξύ των δύο ομοσπονδιών, γι’ αυτό θεωρεί άσκοπες τις συζητήσεις που γίνονται επί του περιεχομένου ενός ανύπαρκτου εγγράφου, υπενθυμίζοντας ότι και οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν από ένα κείμενο τα οποία θα υποβάλουν στην FIFA και τα οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, θα ενώσει σε ένα κείμενο.

Ο Σέρτογλου, επιχειρώντας προφανώς να ρίξει την μπάλα σε διεθνές επίπεδο, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο του κειμένου που θα προκύψει, αφού όπως επεσήμανε, το κυπριακό ποδόσφαιρο εμπίπτει στην κατηγορία της FIFA με τις προβληματικές χώρες και έτσι η επίλυση του προβλήματος εναπόκειται αποκλειστικά σ’αυτή.

Μάλιστα παραλλήλισε το πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου με το Σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι και το κείμενο που θα ετοιμαστεί από τη FIFA θα τεθεί σε ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών. Ο ίδιος ο Σέρτογλου εκτιμά, ότι σε περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία, το τ/κό ποδόσφαιρο χρειάζεται τουλάχιστον 3 χρόνια για να μπορέσει να κάνει βήματα στο εξωτερικό.

Το θέμα λαμβάνει σαφώς πολιτικές διαστάσεις
, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις, η οποία κάνει αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις και ανακοινώσεις στελεχών της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων και των κομμάτων Νέα Κύπρος και Κοινοτικής Δημοκρατίας, με τις οποίες εξέφρασαν τη στήριξη τους στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται μεταξύ ΚΟΠ και τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Τ/κων δασκάλων, Σιενέρ Ελτίλ, εξέφρασε την ευχή όπως οι διαβουλεύσεις αυτές καταλήξουν στη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και όπως αποτελέσουν ένα άνοιγμα της τ/κής κοινότητας στη διεθνή κοινότητα.

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζιεμάλ Όζγιγιτ, ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει κάθε προσπάθεια της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» για άνοιγμα προς τα έξω, κατηγόρησε ωστόσο ορισμένους πολιτικούς κύκλους, τους οποίους δεν κατονόμασε, ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες αυτές.

Τέλος, σε γραπτή ανακοίνωση του που εξέδωσε χθες και το Κόμμα Νέα Κύπρος εξέφρασε τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις μεταξύ της ΚΟΠ και της τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

newsit.com.cy

Tags: ΑΘΛΗΤΙΚΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert