OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Επισκευή δωρεά στο Λιμενικό Σώμα

20/12/2014 - 00:09
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση βράβευσης του κ. Πάνου Λασκαρίδη και του Ιδρύματος “Αικατερίνη Λασκαρίδη”, για τη δωρεά της γενικής επισκευής του ΠΛΣ 133 Ηγουμενίτσας και του ΠΑΘ 050, στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.
Το ΠΛΣ 133 το οποίο υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκε αρχές Νοεμβρίου του 2014 στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας “GEMCAT” στο Σχιστό, όπου, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εκτελέσθηκαν εργασίες ναυπηγικού τομέα, μηχανολογικού τομέα, ηλεκτρονικού-ηλεκτρολογικού τομέα, καθώς και εργασίες πυροσβεστικού τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνομίλησε με τα στελέχη του πληρώματος του πλοίου και του σκάφους, ενώ επιθεώρησε το νέο πλοίο που πρόκειται να ανακατασκευάσει το Ίδρυμα “Αικατερίνη Λασκαρίδη”. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανοικτής θαλάσσης ήταν επί πολλά χρόνια παροπλισμένο και μετά τη νέα δωρεά του Ιδρύματος πρόκειται να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το τέλος του χρόνου. Η ενσωμάτωση του πλοίου στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος το επόμενο έτος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιτήρηση των συνόρων στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά:

«Επανεντάσσουμε στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο υπήρξε δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και το οποίο με δικές του δαπάνες επισκευάστηκε.
Παράλληλα, επισκευάζεται και ένα παλιό σκάφος, το οποίο ανήκε στο ΣΔΟΕ και το οποίο βρίσκεται παροπλισμένο εδώ και περίπου 10 χρόνια, χωρίς να συμμετέχει σε επιχειρήσεις, πάλι με δαπάνες του Ιδρύματος Λασκαρίδη.
Για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων, είτε παράνομη μετανάστευση, είτε ναρκωτικά, είτε λαθρεμπόριο η Ναυτιλιακή Κοινότητα έχει συνδράμει πάρα πολύ. Και θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» γιατί με αυτήν τους την προσφορά ουσιαστικά μας αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κόσμος της Ναυτιλίας αγκαλιάζει τις προσπάθειες που γίνονται από το Λιμενικό Σώμα, τις στηρίζει και εμείς οφείλουμε να ανταποδώσουμε μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά μας για τον Έλληνα πολίτη, την ασφάλεια του Έλληνα ναυτικού και την ασφάλεια των ελληνικών πλοίων στις θάλασσες».

Tags: ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert