OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Θα ζητήσει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

22/08/2017 - 23:39
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για να στείλει το μήνυμα στους άλλους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση, ενώ η Ελλάδα ανακάμπτει έπειτα από χρόνια οικονομικής κρίσης, επισήμαναν σήμερα Γάλλοι αξιωματούχοι.

Ο κεντρώος Μακρόν εξελέγη τον Μάιο εξαγγέλλοντας πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ΕΕ, ανάμεσά τους δεσμεύσεις για τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ο οποίος θα εγκρίνεται με ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα εκτελείται από έναν υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα την 7η και 8η Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από ανώτατα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, για να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει την ανάκαμψη» της οικονομίας, σημείωσε σύμβουλος του Μακρόν, δηλώνοντας ενθαρρυμένος για την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές τον περασμένο μήνα και τη δημοπράτηση πενταετών τίτλων, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.

«Όμως ο συμβολισμός και η ουσία αυτής της επίσκεψης είναι επίσης ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου.

«Η κρίση εξέθεσε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες. Η Ελλάδα το δείχνει αυτό», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Αποφύγαμε το χειρότερο, αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια», συνέχισε ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου.

Οι προτάσεις του Μακρόν είναι σοβαρές ιδέες, που έχουν ως υπόβαθρο την πεποίθηση ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωζώνη ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νέα δυσκολία στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Παραμένει πάντως ασαφές το πόση από την εθνική κυριαρχία τους είναι διατεθειμένες να εκχωρήσουν στις Βρυξέλλες η Γαλλία και άλλες χώρες, ιδίως η Γερμανία, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η επίσκεψη του Μακρόν στην Ελλάδα θα ακολουθήσει μια τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα καθώς και μια συνάντηση με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags: ΜΑΚΡΟΝ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert