OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Επίσκεψη Ολάντ: Τα μέτρα και το πρόγραμμα

22/10/2015 - 09:27
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Ολάντ θα κλείνουν αρκετή ώρα πριν φτάσει η αυτοκινητοπομπή, ενώ θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύουν, θα φτάσουν στις 16:50 στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά την υποδοχή από τον Πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν με προορισμό το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μετά το τέλος της τελετής κατάθεσης στεφάνου ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 17:45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 08:30 το πρωί με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες. Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 09:45 με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν στις 11:55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία. Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και ακολούθως ο Γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ.Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 16:00 αναμένεται η αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών «Κοραλλία» , όπου θα είναι και ο τελευταίος του σταθμός στην Αθήνα, πριν από την μετάβασή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για το Παρίσι στις 19:00.

Tags: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤΜΕΤΡΑΟΛΑΝΤ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

ΔΙΚΑΦΚΑ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης [pics]

Αμερικανικό F-35 κατέρριψε ιρανικό drone που προσέγγισε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Επιμένει η ΠΟΜΕΝΣ για το εφάπαξ των στρατιωτικών: «Άδικη η νέα νομοθετική ρύθμιση»

Ιράν: Σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης προσπάθησαν να σταματήσουν αμερικανικό τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ

Τουρκικό UAV έκανε 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Top News

Η Ιωάννα Τούνη έκλεισε έναν χρόνο σχέσης με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και της χάρισε 365 τριαντάφυλλα

Η Ελένη Μενεγάκη για τη γέννηση της κόρης της, Βαλέριας: Σαν χθες μου φαίνεται εκείνο το ξημέρωμα

Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα εξομολόγηση για τον χωρισμό του, η Αμερική και τα δάκρυα του Γιώργου Λιάγκα

Ναταλία Λιονάκη: Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της - «Τρία χρόνια με κορόιδευε και ξαφνικά τηλεφωνικώς μου είπε "άντε γεια"»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert