Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ: Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί του ΠΝ για το ναυτικό ατύχημα

Ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικού Ναυτικού με αφορμή το ατύχημα της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αταλάντη την 2 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ΕΑΑΝ:
Με αφορμή το ατύχημα της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αταλάντη την 2 Νοεμβρίου για το οποίο διάφοροι “ειδήμονες” εξέφρασαν άποψη εκ του μακρόθεν καταδικάζοντας τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ, προτού εκδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε το ΓΕΝ και γενικεύοντας το συμβάν σε ολόκληρο το ΠΝ επιθυμούμε να γνωρίσουμε τα ακόλουθα :
α.- Το ατύχημα διερευνάται από τους πλέον αρμόδιους και αναμένεται το πόρισμα.
β.- Ατυχήματα συμβαίνουν σε όλα τα Ναυτικά, ακόμη και τα πλέον σύγχρονα και ισχυρά.
γ.- Επ ουδενί ένα μεμονωμένο ατύχημα αντιπροσωπεύει στο σύνολό του το ΠΝ και το προσωπικό του.
δ.- Το ΠΝ έχει αξιολογηθεί διεθνώς στις πρώτες θέσεις μεταξύ πολλών Ναυτικών, η δε οργάνωσή του και η ναυτοσύνη των στελεχών του κατατάσσονται σε περίοπτη θέση.
ε.- Εκείνοι που υπερτονίζουν και υπερπροβάλλουν το συμβάν με δυσμενή κριτική και σχόλια πρέπει να αντιληφθούν ότι προσβάλλουν ολόκληρο το Ναυτικό μας σε μία περίοδο που η Ηγεσία του και το προσωπικό του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στην αποστολή του.
στ.- Οι Απόστρατοι που έχουν διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε υπηρεσία επί των Πλοίων αντιλαμβάνονται τις δυσμενείς συνθήκες της υπηρεσίας επί αυτών και δεν προτίθενται να αποδώσουν ευθύνες, για τις οποίες μόνο αρμόδιο όργανο είναι το ΓΕΝ.
ζ.- Όποιος δεν έχει κάνει τον Κυβερνήτη Πολεμικού Πλοίου δεν δικαιούται να κάνει κρίσεις για το συμβάν.

Για το ΔΣ της ΕΑΑΝ
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
Αντιναύαρχος εα Σπυρίδων Περβαινάς ΠΝ [Η ανακοίνωση ΕΔΩ]