OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Φρένο Ολλανδίας στους παραλογισμούς του Ερντογάν

14/12/2016 - 18:25
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Ολλανδία διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει να αναλάβει δράση το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας στην επικράτειά της, έπειτα από ένα δημοσίευμα κατά το οποίο η τουρκική πρεσβεία έστειλε στην κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναν τουρκικής καταγωγής κατάλογο Ολλανδών που θεωρεί ότι τάχθηκαν υπέρ του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Χάγη μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα De Telegraaf σύμφωνα με το οποίο ο Γιουσούφ Ατζάρ, τούρκος διπλωμάτης και ταυτόχρονα πρόεδρος του παραρτήματος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στην Ολλανδία, παραδέχθηκε πως κατήρτισε έναν κατάλογο «γκιουλενιστών».

Η Άγκυρα κατηγορεί οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος, στην οποία σκοτώθηκαν 240 και πλέον άνθρωποι. Στην Τουρκία πάνω από 100.000 πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση, σε διαθεσιμότητα ή έχουν καθαιρεθεί: στελέχη της δημόσιας διοίκησης, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Η ένταση έχει εξαπλωθεί στην ολλανδοτουρκική κοινότητα, η οποία αριθμεί πάνω από 500.000 μέλη. Ορισμένα μέλη της κοινότητας σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι υποστηρίζουν τον Γκιουλέν δέχονται απειλές κατά της ζωής τους.

Σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κούντερς χαρακτήρισε το δημοσίευμα της Ντε Τέλεχραφ «ανησυχητικό». «Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας.
«Επιπλέον, θα έλθουμε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές και με τη Ντιανέτ (σ.σ. η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων) στην Άγκυρα. Αυτό εντάσσεται στην πολιτική μας να αποτρέπουμε κάθε συμβάν στο οποίο ενδέχεται εμπλέκεται το «μακρύ χέρι» των τούρκων ομολόγων μας», συμπλήρωσε ο Κούντερς.

Ο Ατζάρ είπε στην εφημερίδα ότι συνέθεσε τον κατάλογο αντλώντας στοιχεία από ανοικτές πηγές, στο πλαίσιο της εργασίας του στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Ολλανδία και όχι με την ιδιότητα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ο ΥΠΕΞ της Ολλανδίας επισήμανε πως «εάν αυτό είναι αλήθεια, ο συνδυασμός της διπλωματικής ιδιότητας με την προεδρία της Ντιανέτ είναι προβληματικός».

Μόλις την Παρασκευή, το παράρτημα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στην Ολλανδία εξέδωσε μια ανακοίνωση Τύπου στην οποία διέψευδε πως «συγκεντρώνει πληροφορίες για υποστηρικτές του Γκιουλέν» ή του θρησκευτικού του τάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΟΛΛΑΝΔΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1826 ο Καραϊσκάκης κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς

THEON και EXOSENS ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2030

JASSM-ER: Η Ιταλία πήρε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αγορά 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Top News

Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Τζο Μπάιντεν: H viral γκάφα του σε ομιλία - Έκανε σαρδάμ με το όνομα των ΗΠΑ

Κέιτι Πέρι και Τζάστιν Τριντό: Οι πρώτες φωτογραφίες στο Instagram ως ζευγάρι από το ταξίδι τους στην Ιαπωνία

Ναταλία Γερμανού για Κωνσταντίνο Αργυρό: Φωνητικά την περίοδο που ξεκίνησε δεν ήταν καλός, το λέω με πολύ σεβασμό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert