OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Γερμανία: Στη βόρεια Αφρική όσοι πρόσφυγες περισυλλέγονται στη Μεσόγειο

06/11/2016 - 08:39
Share on FacebookShare on Twitter

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών θέλει να εμποδίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, αλλά αντίθετα οι αρχές να τους σταματούν στη θάλασσα και να τους στέλνουν πίσω στην Αφρική, όπως αναφέρει με σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σε μια στροφή 180 μοιρών για τη χώρα που έχει ένα από τα πιο γενναιόδωρα συστήματα παροχής ασύλου, το γερμανικό υπουργείο εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει το αυστραλέζικο σύστημα, βάσει του οποίου οι πρόσφυγες που περισυλλέγονται στη θάλασσα στέλνονται σε καταυλισμούς σε τρίτες χώρες μέχρις ότου εξεταστεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου.
«Η εξάλειψη της πιθανότητας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τους πρόσφυγες να αποφύγουν να ξεκινήσουν για αυτό το επικίνδυνο ταξίδι το οποίο κάνουν διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη μια εκπρόσωπο του υπουργείου.

«Στόχος θα πρέπει να είναι να πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης οι οργανώσεις των διακινητών και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες από το επικίνδυνο για τη ζωή τους ταξίδι», προσθέτει.
Η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει οι πρόσφυγες που περισυλλέγονται στη Μεσόγειο –η πλειονότητα των οποίων έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Λιβύη– να στέλνονται στην Τυνησία, την Αίγυπτο ή σε άλλη χώρα της βόρειας Αφρικής, ώστε να υποβάλλουν εκεί την αίτηση για παροχή ασύλου. Στην περίπτωση που αυτή γίνει δεκτή, θα μεταφέρονται με ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δέχεται πολλές επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας της για την πολιτική της των ανοικτών θυρών απέναντι στους πρόσφυγες, με το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες, να χάνουν πολλές ψήφους από το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις περιφερειακές εκλογές.
Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένα σχέδια ή συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πρόταση, όμως ήδη Γερμανοί πολιτικοί από την αντιπολίτευση το έχουν καταδικάσει.

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke (Αριστερά), δήλωσε ότι θα αποτελέσει «ανθρωπιστικό σκάνδαλο και ένα ακόμη βήμα προς την εξάλειψη του δικαιώματος σε άσυλο», αναφέρει η Welt am Sonntag.

Ο Ρίξινγκερ πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου θα πρέπει να υποβάλλονται στη Γερμανία προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι αιτούντες έχουν πρόσβαση σε νομική βοήθεια, ενώ χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των προσφύγων από την Αυστραλία «απολύτως απαράδεκτη».

Από την πλευρά της η επικεφαλής των Πράσινων Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρντ σχολίασε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν να είναι μια μολυσματική ασθένεια που πρέπει να κρατηθεί μακριά».

«Το να στερεί κανείς το δικαίωμα σε μια δίκαιη μεταχείριση από τους ανθρώπους που έχουν τραπεί σε φυγή είναι τόσο από άποψη μεταναστευτικής πολιτικής όσο και από νομική άποψη περισσότερο από αμφίβολο», πρόσθεσε η ίδια.

Περισσότεροι από 2.200 πρόσφυγες διασώθηκαν στη Μεσόγειο στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ 10 σοροί ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό λιμενικό.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, φέτος μέχρι στιγμής 159.496 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης και 4.220 έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους 3.777 νεκρούς στο σύνολο της περσινής χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags: ΑΦΡΙΚΗΓΕΡΜΑΝΙΑΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert