OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Για τη συνεργασία Ρωσίας – Ελλάδας συζήτησαν Δραγασάκης – Ντβορκόβιτς

10/09/2016 - 16:10
Share on FacebookShare on Twitter

 Τη βούληση των κυβερνήσεών τους για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα στο οικονομικό πεδίο, εξέφρασαν οι αντιπρόεδροι της ρωσικής και ελληνικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς και Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια του χαιρετισμού τους στο Ελληνορωσικό Φόρουμ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ (10-18/9).

Υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα της ρωσικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και την λεπτομερειακή εξέταση όλων των σχεδίων της χώρας μας, ο κ. Ντβορκόβιτς αναφέρθηκε στη συζήτησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών τους τέθηκαν τα μεγάλα, και άλλα μικρότερα σχέδια που και οι δύο πλευρές επιθυμούν να υλοποιήσουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στο θέμα της ενέργειας, συζητήθηκε η πιθανότητα να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την Ελλάδα, με κατεύθυνση και την υπόλοιπη Ευρώπη, και φυσικά εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη γείτονα Τουρκία, ενώ επί τάπητος βρέθηκαν και ζητήματα που αφορούν: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οδικό δίκτυο, λιμάνια της χώρας, επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό τομέα, νέες τεχνολογίες, αλλά και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Συγκεκριμένα για τον αγροδιατροφικό τομέα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις των δύο χωρών η επιβολή του εμπάργκο, ωστόσο διατύπωσε την απορία του γιατί δεν υπάρχει έντονη δραστηριότητα εκ μέρους των Ελλήνων στα προϊόντα που δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι Έλληνες ενεργούν αργά και δεν είναι δραστήριοι προκειμένου να εισέλθουν στην ρωσική αγορά” και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία. Αν όμως δεν έρχεστε δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Έχουμε μεγάλες εκτάσεις γης και μας ενδιαφέρουν τομείς, όπως αμπελουργίας και ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων”.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχει ένα ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό σύστημα και σημείωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στις προτάσεις των επενδυτών, τους οποίους και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντβορκόβιτς σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ότι η παρουσία πολλών μελών της ρωσικής κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει το σεβασμό και την ελπίδα για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Επενδύσεις το πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης, νέες θέσεις εργασίας το δεύτερο
Η υλοποίηση επενδύσεων «εγχώριων, ξένων, δημόσιων και ιδιωτικών”, αποτελούν τον πρώτο της ελληνικής κυβέρνησης επισήμανε από το βήμα του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας «τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έκλεισαν 400.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας”. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι δεύτερο μέλημα της κυβέρνησης, αποτελεί η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Tags: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣΕΛΛΑΔΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τη στολή του «Σύγχρονου Μαχητή» θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε βιομηχανία όπλων που συνδέεται με την ισραηλινή Elbit Systems

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

Λβιβ: Ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης – Η στιγμή που drone πέφτει σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [vid]

To Πακιστάν δηλώνει έτοιμο να μεσολαβήσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert