Η χειραψία Τσίπρα-Μεϊμαράκη και τα «γαλλικά» του Βαγγέλη

Η χειραψία Τσίπρα -Μεϊμαράκη τράβηξε τα φλας των φωτογράφων. Κι εμείς οι δημοσιογράφοι επικεντρώνουμε σ΄ αυτή ως είδηση μεγάλη. Είναι για την ελληνική πραγματικότητα. Το αυτονόητο δυστυχώς στην Ελλάδα αποτελεί είδηση.

Σε μια χώρα που βρίσκεται ένα βήμα από την καταστροφή έξι χρόνια τώρα τέτοιες εικόνες θα έπρεπε να είναι ρουτίνα . Δεν είναι . Ακόμη και τώρα που έχουμε φθάσει στο …και πέντε οι “κόντρες” και οι αντιπαραθέσεις που στόχο έχουν την επόμενη πολιτική μέρα κι όχι την σωτηρία της χώρας δίνουν και παίρνουν. Πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί και από την επόμενη ώρα άρχισαν και πάλι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Καλό στιγμιότυπο η χειραψία του Μεϊμαράκη με τον πρωθυπουργό. Θα ήταν ακόμη ωραιότερο να τους βλέπαμε μαζί και στις Βρυξέλλες. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνες για την κατάντια μας και γι΄ αυτό έχουν θέση σε μια ειλικρινή προσπάθεια για την όποια λύση. Ο Μεϊμαράκης δε ,επειδή τον γνωρίζουμε απο τη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ θα ήταν πολύ χρήσιμος στις Βρυξέλλες, γιατί όταν χρειάζεται μιλά πολύ καλά “γαλλικά”. Θα ήταν ίσως καλό να τα χρησιμοποιήσει και κατά των ξένων δανειστών οι οποιοι την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την άφησαν στην τύχη της και στην πτώση της παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε το πρόγραμμα “εξυγίανσης” κατά γράμμα.

Ελπίζουμε -ακόμη- ότι η συναίνεση και η ουσιαστική συνεργασία για το καλό όλων μας μπορεί να υπάρξει. Να μην μείνουμε μόνο στις φωτογραφίες….