«Στέλεχος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον Κουμουτσάκο» ,λέει ο Τόσκας

Η επιβεβαίωση ότι πίσω από την αισχρή και άνανδρη επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο είναι η Χρυσή Αυγή ήρθe από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο κ.Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης ενός ατόμου που συμμετείχε στην επίθεση ενάντια στον βουλευτή της Ν.Δ. προσθέτοντας ότι από την έρευνα προκύπτει πως «είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής». Όπως ανέφερε, γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί το άτομο αυτό.

Άλλα τρία άτομα, τβρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ υπογράμμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και για περισσότερα άτομα και εξετάζονται τα βίντεο από τη περιοχή των επεισοδίων. «Μιλάω για τέσσερα άτομα, για τα οποία είμαστε πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και από εκεί και πέρα υπάρχει έρευνα και για περισσότερα» διευκρίνισε.
«Είναι προφανές ότι προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς. Ήταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρόντες στα γεγονότα και οι πληροφορίες όμως, τις οποίες έχουμε, γιατί σας μίλησα για ταυτοποίηση αυτών των ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

«Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους», ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Τόσκας εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και σημείωσε ότι «οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη». Όπως εξήγησε, η αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.