Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη ο έλεγχος στο φορτηγό πλοίο με τους 700 μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία Ενημέρωση: 2014-11-27 11:01:32
Πρώτη Δημοσίευση: 2014-11-27 09:56:32

Λίγο πριν τις 8 το πρωί το φορτηγό πλοίο «Baris» που μεταφέρει τους 700 περίπου μετανάστες αγκυροβόλησε λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.
Η ρυμούλκησή του στέφθηκε με επιτυχία από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικόυ ενώ γύρω στις 7.30 επιβιβάστηκαν οι άνδρες της Μονάδος ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, εξαιτίας πληροφοριών για παρουσία ενόπλων στο πλοίο, αλλά και γιατροί με διασώστες. (Σημειώνουμε οτι δεν εχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για όπλα)

Oι γιατροί με τους διασώστες και του Σαμαρείτες αναλαμβάνουν πάνω στο πλοίο τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.
Αυτή η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεταναστών – 700 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 200 γυναικόπαιδα – γι’ αυτό και θα τους προσφερθεί ζεστό ρόφημα αλλά και ένα γεύμα πάνω στο πλοίο.

Μόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι μετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους. Οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις μελών του πληρώματος του σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται η 34χρονη έγκυος που χθες νωρίς το μεσημέρι υπέστη αιμορραγία και χρειάστηκε η αερομεταφορά της από το πλοίο στο νοσοκομείο

Εξάλλου, από τον δήμο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των μεταναστών στην πόλη, υπάρχει ανάγκη για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Για τον λόγο αυτόν, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Ολυμπιονικών υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται το τρέχον διάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Ο δήμος καλεί όσους πολίτες, φορείς και σύλλογοι επιθυμούν να ενισχύσουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
cretapost.gr