Καμμένος: Μεταναστευτικό κέντρο στο ΕΘΚΕΠΙΧ – Έτοιμα τα hotspot

Σε εθνική προτεραιτότητα αναβαθμίστηκε το προσφυγικό με την ίδρυση μιας ολόκληρης νέας δομής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με έδρα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων και επικεφαλής υποστράτηγο των Ειδικών Δυνάμεων. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε σήμερα το χθεσινό ρεπορτάζ του Onalert.gr ότι αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Μετανάστευσης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε: »Εθνική κρίση» το Μεταναστευτικό – Στο ΕΘΚΕΠΙΧ το ΚΕΣΟΜΕ;


Επιπλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι θα ειναι έτοιμα τόσο τα πέντε hotspot στα νησιά όσο και τα κέντρα δυο στρατόπεδα-μετεγκατάστασηςστο Σχιστό και τη Σίνδο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Ο Υπουργός πρόσθεσε οτι στόχος ειναι οι μετανάστες να μένουν στα νησιά 24 ώρες και στα κέντρα μετεγκατάστασης 72 ώρες.

Ο κ. Καμμένος, εξηγώντας τη δομή που θα έχει αυτό το ιδιότυπο «Γενικό Επιτελείο», υποστήριξε ότι θα διαθέτει:

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι θα διανεμηθούν 600 σκηνών χωρητικότητας 100 ατόμων που μπορούν να αντέχουν ακόμα και στο πολικό ψύχος.

Ο Αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την Δευτέρα 1/2/2016 υποστήριξε οτι οι πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό. Διαβάστε: Ποιοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό

Απαντώντας σε ερώτηση του Onalert.gr ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι πολίτες που θα μετέχουν στο ΚΕΣΟΜΕ δεν θα έχουν πρόσβαση σε απόρρητα σημεία του ΕΘΚΕΠΙΧ, αλλά θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος και θα έχουν πρόσβαση μέχρι εκεί που επιτρέπεται σε διαβαθμισμένους πολίτες.
Επιπλέον έθεσε εκ νέου θέμα προμήθειας μηχανημάτων παρόμοιων με αυτών που είδε στον Λίβανο, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα πιστοποίησης βιομετρικών στοιχείων προσφύγων.