Καμμένος: Τι είπε για τους «εραστές» του σχεδίου Ανάν

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο:

 «Θέλω να καλωσορίσω τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον οποίο είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδιαίτερα για το θέμα του Κυπριακού, με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση.

Συζητήσαμε για το Κυπριακό και συμφωνήσαμε στις δύο προϋποθέσεις, οι οποίες αποτελούν θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και θέσεις μέχρι τώρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει λύση, εάν δεν εξασφαλισθούν αυτές οι δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι η αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής. Λύση με παραμονή έστω και ενός στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, δεν είναι λύση.

Το δεύτερο είναι το θέμα των εγγυήσεων, στο οποίο δεν μπορούμε να υπαναχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960 ή και χειρότερα. Δεν είναι δυνατό μία μειοψηφία να καθορίζει το μέλλον μιας πλειοψηφίας.

Θέλω να απευθυνθώ και σε κάποιους «εραστές» του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, τους οποίους βλέπω μετά από πολλά χρόνια να «αναδύονται» και να τους πω ότι είναι άδικες οι επιθέσεις στον Υπουργό Εξωτερικών. Οι θέσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά είναι και δικές μας θέσεις, είναι θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και έχουν την απόλυτη στήριξη του ελληνικού λαού.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την ενημέρωση την οποία είχα και να τον διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι δίπλα. Ζητάμε μία λύση στο Κυπριακό, αλλά μία λύση δίκαιη και εφαρμόσιμη».