OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Κέρι προς Κοτζιά: «Οι τρομοκράτες να μείνουν στην φυλακή»

21/04/2015 - 07:46
Share on FacebookShare on Twitter

O αμερικανός ΥΠΕΞ Τζόν Κέρι στις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά εξέφρασε με τρόπο κατηγορηματικό τις απόψεις των ΗΠΑ για την υπόθεση Ξηρού:

“Προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή. Και ελπίζουμε να εργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής διότι η σχέση που έχουμε είναι τόσο σημαντική. Και, προφανώς, ευχόμαστε στην νέα Κυβέρνηση – σε αυτές τις στιγμές των προκλήσεων – να τα πάει καλά και προσβλέπουμε στο να είμαστε υποστηρικτικοί και επιβοηθητικοί”, είπε ο κ.Κέρι.

Ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι “μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τρομοκράτη να αφεθεί ελεύθερος. Θα πρόκειται μόνο για αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα αφεθεί ελεύθερος”.

Οι δηλώσεις Κέρι-Κοτζιά:


KERRY:
Καλωσορίζω τον Υπουργό κ. Κοτζιά. Όλοι, νομίζω, γνωρίζουν πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα και, προφανώς, οι Ελληνοαμερικάνοι έχουν μια τεράστια συνεισφορά στη χώρα μας. Έχουμε μία πολύ μεγάλη Ελληνοαμερικανική Κοινότητα στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης, την οποία είχα το προνόμιο να υπηρετώ στην Γερουσία – αλλά και αλλού στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια.

Έχουμε λοιπόν ισχυρούς δεσμούς και είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και, προφανώς, βρισκόμαστε σε καιρούς με προκλήσεις. Γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο λαός της Ελλάδος, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία και, επίσης, τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της. Αλλά ιδιαίτερα της οικονομίας αυτή τη στιγμή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδος, με μεταρρυθμίσεις και προσπάθεια, να μπορέσει να χαράξει μια νέα πορεία.

Ελπίζω πολύ, κ. Υπουργέ, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ-Ευρώπης σε σχέση με την υποστήριξη μας στην Ουκρανία. Στην ανάγκη να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία με κάθε τρόπο να τηρήσει την συμφωνία του Μινσκ, να συμβάλλει ώστε να φέρουμε την ειρήνη στην περιοχή και, επίσης, να συνεργαστούμε σε πιο μακροπρόθεσμες προκλήσεις όπως η προμήθεια και η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στην περιοχή.

Και οι κοινές προσπάθειες μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ακόμα πιο σημαντικές στο μέλλον. Προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή. Και ελπίζουμε να εργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής διότι η σχέση που έχουμε είναι τόσο σημαντική. Και, προφανώς, ευχόμαστε στην νέα Κυβέρνηση – σε αυτές τις στιγμές των προκλήσεων – να τα πάει καλά και προσβλέπουμε στο να είμαστε υποστηρικτικοί και επιβοηθητικοί. Σας ευχαριστώ.

ΚΟΤΖΙΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ Υπουργέ κ. Kerry για την πρόσκλησή σας να έρθω στην Ουάσιγκτων. Είμαι εδώ ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για τη δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω στην εμβάθυνση των σχέσεων μας και στην ανεύρεση νέων πεδίων συνεργασίας.

Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τρομοκράτη να αφεθεί ελεύθερος. Θα πρόκειται μόνο για αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα αφεθεί ελεύθερος.

Tags: ΚΕΡΙΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣΥΠΕΞ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

Top News

Η Ιωάννα Τούνη βρήκε τον παράδεισο στη Σαουδική Αραβία και δηλώνει high society από το Νέο Πετρίτσι Σερρών

Λούκας Γιώρκας: Βίωσα κρίσεις πανικού, όχι όμως στην Eurovision, έδινα μάχη να ανέβω στη σκηνή

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από ατύχημα - Χειρουργήθηκε στα χέρια

Γιώργος Καπουτζίδης: Για την Eurovision έχω πει και στα κορίτσια να τα πάμε καλά φέτος για να μας πάρουν και του χρόνου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert