Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Γιατι καθυστέρησε το C-130

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες, απηύθυναν σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας (29.05.2017) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, πριν από την εξόδιο ακολουθία που έγινε το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο, Πέμπτη, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στα Χανιά με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130. Η καθυστέρηση του αεροσκάφου προκάλεσε διάφορα ερωτήματα τα οποιά όμως η απάντηση εινα απλή. 

Δεν προέκυψε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 

Πληροφορίες από το ΓΕΑ αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα η απογείωση του αεροσκάφους ζητήθηκε να καθυστερήσει 30 λεπτά, ώστε να δοθεί χρόνος σε συγγενείς της οικογένειας που πετούσαν για Κρήτη με αεροσκάφος γνωστής αεροπορικής εταιρείας, να φθάσουν πρώτοι στα Χανιά, προκειμένου να υποδεχθούν τη σορό.