Κυπριακό: Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου

 Ημέρα έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων η σημερινή για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ενόψει της αυριανής παρουσίας του γγ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς είχε συνάντηση με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών θεμάτων, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε και πάλι χθες στο Κραν Μοντανά για να λάβει τη θέση του ως επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη.

Στον απόηχο της επιβεβαίωσης για την άφιξη του γγ των ΗΕ, αύριο, κινείται από το πρωί σήμερα η 8η μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, και 3η μέρα της σκληρής διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Οι προγραμματισμένες πρωινές συνεδριάσεις των δύο τραπεζιών αναβλήθηκαν – κατόπιν αιτήματος της ελληνοκυπριακής πλευράς στην οποία συμφώνησε και η τουρκοκυπριακή- και μετατέθηκαν για το βράδυ, το μεν τραπέζι 2 για τις εσωτερικές πτυχές στις 18.00 (19.00 μ.μ ώρα Ελλάδας) το δε τραπέζι 1 για τις Εγγυήσεις και την Ασφάλεια στις 19.30 (20.30).

Σαφώς η σημερινή είναι μία ημέρα έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων εν όψει της αυριανής παρουσίας του γγ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη.