Mαχητικά αεροσκάφη πάνω απο την Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ


Ταρακούνησαν την Αθήνα τα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν πάνω απο την πόλη στο πλαίσιο της άσκησης Ηνίοχος.

Στο πλαίσιο της Διακλαδικής Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ 2017’’, σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017 σχηματισμός αεροσκαφών αποτελούμενος από 1 F-16 Blk 50 της ΠΑ, 1 F-16 Blk30 της IAF, 1 AMX της ITAF και 1 F-4E της ΠΑ, εκτέλεσε διελεύσεις πάνω από την Αθήνα.



Πέρυσι στα πλαίσια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ αμερικανικά και ελληνικά αεροσκάφη, έκαναν μια «θορυβώδη» διέλευση σε σχηματισμό, για να φωτογραφηθούν πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η ιστορία της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ

Η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της Δεκαετίας του ’80 και σταδιακά καθιερώθηκε η εκτέλεσή της ετησίως, ως Αεροπορική Άσκηση «ΜΙΚΡΗΣ» Κλίμακας, που αφορούσε στη διεξαγωγή Αεροπορικών και Μεικτών Επιχειρήσεων. Ο κύριος Αντικειμενικός Σκοπός της Άσκησης (ΑΝΣΚ) ήταν :

Η εξάσκηση του Προσωπικού στη Σχεδίαση και εκτέλεση Μεικτών και Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Δόγμα της Πολεμικής Αεροπορίας, των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Εθνικά Σχέδια, σε περιβάλλον που προσομοίαζε κατά το δυνατόν την πραγματική κατάσταση.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ Ηνίοχος ΕΔΩ