OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

MH370: Φως ρίχνουν οι έρευνες στη μοιραία πτήση – Τι νέο λένε οι επιστήμονες

21/04/2017 - 14:13
MH370
Share on FacebookShare on Twitter

Το αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο CSIRO ανακοίνωσε ότι εντόπισε «την πλέον πιθανή τοποθεσία» του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που αγνοείται εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια. Σε νέα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο ερευνητικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες δοκιμές που έγιναν με το πτερύγιο του Boeing 777 αποκάλυψαν ότι το MH370 πιθανόν βρίσκεται βόρεια της αρχικής ζώνης ερευνών, σε μια περιοχή διπλάσια της έκτασης του Σίδνεϊ.

Η τελευταία έρευνα επιβεβαιώνει την προηγούμενη ανάλυση του ινστιτούτου για το πώς έχουν παρασυρθεί τα συντρίμμια, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016.

Συνολικά 239 επιβάτες και πλήρωμα βρίσκονταν στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ο δρ. Ντέβιντ Γκρίφιν από την CSIRO δήλωσε σήμερα ότι είναι «βέβαιος» πως τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις δοκιμές όπου χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικό εξάρτημα από Boeing 777, το οποίο υπέστη ορισμένες τροποποιήσεις, υπέδειξαν μια νέα περιοχή ερευνών για την αγνοούμενο αεροσκάφος.

Αντί να χρησιμοποιήσουν ένα αντίγραφο πτερυγίου όπως έκαναν για την αρχική τους ανάλυση, οι επιστήμονες προχώρησαν στη μετατροπή ενός αυθεντικού, μεταχειρισμένου εξαρτήματος από Boeing 777 προκειμένου να μοιάζει ακριβώς με τα συντρίμμια που έχουν εντοπιστει.

«Οι δοκιμές με ένα πραγματικό πτερύγιο αποτέλεσαν επιπλέον επιβεβαίωση για τα ευρήματα της προηγούμενης δουλειάς μας», δήλωσε ο Γκρίφιν σήμερα. «Το προηγούμενο μοντέλο για το πώς παρασύρθηκαν τα συντρίμμια εφαρμόστηκε χρησιμοποιώντας αντίγραφα από το πτερύγιο που βρέθηκε στη Νήσο Ρεϊνιόν. Αυτά τα αντίγραφα κατασκευάστηκαν από ξύλο και ατσάλι και σχεδιάστηκαν να επιπλέουν και να συμπεριφέρονται όπως τα κανονικά εξαρτήματα». Οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν να διενεργούν έρευνες στο πραγματικό πτερύγιο του αεροσκάφους που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν.

Tι νέο λένε οι επιστήμονες

«Βρήκαμε ότι το πραγματικό πτερύγιο κινείται περίπου 20 μοίρες προς τα αριστερά και ταχύτερα σε σχέση με τα αντίγραφα, όπως ακριβώς εκτιμούσαμε. Πλέον φαίνεται απόλυτα λογικό που το πτερύγιο της MH370 έφθασε στην Ρεϊνιόν τον Ιούλιο του 2015».

«Το να γνωρίζουμε το πώς το πτερύγιο και άλλα κομμάτια του MH370 που βρέθηκαν, ανταποκρίνονται στον άνεμο και τα κύματα είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζουμε τα ρεύματα του Ινδικού Ωκεανού». Τα ευρήματα της νέας μελέτης επιβεβαιώνουν τα πορίσματα της πρώτης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η πιθανότερη τοποθεσία του MH370 είναι σε αυτή την νέα περιοχή ερευνών.
«Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά είναι αυτό που υποδεικνύουν όλα τα στοιχεία, και αυτή η νέα εργασία μάς κάνει περισσότερο βέβαιους για τα ευρήματά μας».

Τον Ιανουάριο ανεστάλησαν οι έρευνες για το Boeing 777. Έχουν διερευνηθεί περίπου 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ωκεανού, με κόστος πάνω από 140 εκατ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: MALAYSIA AIRLINES

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Crow: Η Ισπανία ανέπτυξε συστήματα αντι-drone στη Λιθουανία για την προστασία εγκαταστάσεων από ρωσικά UAV

Ιταλία: Με διάταγμα Μελόνι συνεχίζεται και το 2026 η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας και όπλων στην Ουκρανία

«Μέτωπο» Τουρκίας – Σομαλίας, αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη ως ανεξάρτητο κράτος

Αρχηγός ΓΕΝ: Επισκέφθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και αντάλλαξε ευχές με ασθενείς και προσωπικό [pics]

Bundeswehr: «Στο μικροσκόπιο» μονάδα αλεξιπτωτιστών στην Γερμανία για απαράδεκτες συμπεριφορές, περιστατικά βίας και εξτρεμισμού

Ο Αρχηγός ΓΕΑ στην 133 Σμηναρχία Μάχης: Αντάλλαξε ευχές για την Πρωτοχρονιά με το προσωπικό [pics]

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ για την ουκρανική επίθεση στο σπίτι του: «Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα αναθεωρηθεί»

Ο Ζελένσκι διαψεύδει την επίθεση ουκρανικών drones στο σπίτι του Πούτιν: «Η Ρωσία θα χτυπήσει κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο»

Top News

Βαρδούσια όρη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»

Ελένη Παπαδοπούλου: Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Δεν είχα σοφέρ, δεν έχω στείλει ποτέ βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο Viber» λέει ο τραγουδιστής που κατήγγειλε τον Γιώργο Μαζωνάκη

Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα στην Αργεντινή για Πρωτοχρονιά - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert